Tecno Pova LD7 akıllı telefon inceleme: Devasa ekran, devasa pil!

maxresdefault 1

#İŞBİRLİĞİ

Tecno Pova isimli akıllı telefon modeliyle karşınızdayız. Tecno mobile firması çoğumuz için pek de tanıdık bir marka değil. Ancak firmanın 60’dan fazla ülkede faaliyet gösterdiğini, akıllı telefon , tablet ve çeşitli aksesuarlar ürettiğini belirtelim. Hatta bu firma, Manchester City FC’nin de resmi sponsorları arasında yer alıyor.

Tecno Pova, 6.8 inç değerde devasa ekrana ve 6000mAh değerde devasa bir pile sahip, orta seviyede konumlandırabileceğimiz bir akıllı telefon. Bunları başta söyleyelim.

Ürünümüz 9.4mm kalınlıkta. Ağırlığı hakkında resmi sitesinde ve kullanım klavuzunda bir bilgiye yer verilmemiş, ancak hafif bir telefon olmadığını da belirtelim. Nihayetinde hem ekranı hem de pili çok büyük.  Neredeyse bir tablet gibi.

Bu arada, ürünün kutusundan kulak içi kulaklık, koruyucu şeffaf kılıf ve takmanız için sert cam filminin çıktığını da söyleyelim. Dikkatimizi çeken bir detay, koruyucu şeffaf kılıfta ufak bir Manchester City FC logosunun da yer alıyor olması.

Tecno Pova, üç farklı renk seçeneğine sahip. Bunlar: Sihirli mavi, hız moru ve gözalıcı siyah. Bize test için sihirli mavi seçeneği geldi ve gerçekten hoş görünüyor. Plastik malzemenin tercih edildiği, göz alıcı bir şıklığı var. Tabii arka yüzeyin kulanıma bağlı olarak bir süre sonra kir ve parmak izi tutabildiğini ekleyelim.

Cihazın arka tarafında hem dörtlü kamera sistemi yer alıyor hem de parmak izi okuyucu sensör var. Can sıkıcı bir çıkıntının olmaması güzel.  Parmak izi okuyucu da hızlı çalışıyor ancak cihazın boyutlaro itibarıyla kullanımı bazen zor olabiliyor. Ürünü elinize aldığınızda dikkatinizi çeken bir diğer detay ise, sol yan taraftaki kırmızı renkli fiziksel tuş. Bu da Google asistana kolayca ulaşmak için güzel bir yol.

6.8 inç değerdeki TFT ekran, HD+ çözünürlüğe sahip

Telefonun ekranı, hem iç hem de dış mekân kullanımlarında yeterli bir performans sunuyor. Parlaklk düzeyi de yeterli. Dokunuşlara hızlı cevaplar verebilen ekran, loş ışıkta, uzun süreli kullanımlarda gözlerin zarar görmemesi için göz koruma moduna da sahip.

Bu ekran, özellikle Facebook, Instagram ve Twitter’da paylaşılan kısa videoları izlemek için de ideal. Tabii video oyun tarafında da elinizi güçlendiriyor.

Ürünümüz, oyunlar için hazırlanan Helio G80 işlemcisiyle geliyor

Bunun yanında 128GB depolama + microSD ve 6GB RAM faktörleri var, ki bunlar da sevindirici detaylar. Android 10 işletim sisteminin tercih edildiği telefon, güncel bir deneyim sunuyor.

Cihaz, Call of Duty Mobile gibi güzel grafiklere sahip bir online oyunu bile rahatlıkla çalıştırabiliyor ve uzun süreli deneyimlerde ciddi ısınma düzeyleri yaşatmıyor.

Tecno Pova LD7 akıllı telefon inceleme: Devasa ekran, devasa pil!

Telefonumuzun arka tarafında dörtlü kamera sistemi var. Tabii ki beklentilerinizin yüksek olmaması gerektiğini belirtelim

Ana kameramız 13MP değerde f 1,85 açıklık değerine sahip. İyi ışıklı ortamlarda, özellikle fotoğrafçılık tarafında güzel sonuçlar veriyor.

Bu kameranın yanında 2MP derinlik sensörü, 2MP makro lens ve yapay zeka lensi konumlandırılmış.

Yani bokeh efektli fotoğraf çekEbilir ve 4cm’den makro çekimler yapabilirsiniz. Video tarafında da 240 FPS’de ağır çekim, 2K çözünürlüklü çekim ve 1080P çözünürlüklü çekim gibi seçenekleriniz var.

Ön tarafa geldiğimizde de 8MP selfie kamerayı görüyoruz, ki o da 2K çözünürlükte video çekim seçeneği sunuyor. Selfie çekim kalitesini de genel olarak beğendik. Zaten yapay zekâ desteğiyle güzelleştirme modları da bulunuyor.

Ön tarafta bi diğer dikkat çekici detay, karanlık ortamlarda daha iyi selfie’ler için çift flash ışığı bulunuyor, ki bu kolay kolay görünen bir özellik değil. Tabii ki gelişmiş bir bokeh selfie çözümünü ön tarafta görmek isterdik.

6000mAh değerde, hızlı şarj destekli pil

Bluetooth 5.0 ve Wi-Fi AC desteğine sahip olan telefon, 6000mAh devasa pille geliyor ve bu pil, 18w hızlı şarj desteği sunuyor. Tecno Mobile, ürünün tek şarj ile yaklaşık 20 saat boyunca oyun oynamaya imkân sunacağını belirtiyor. Biz ise deneyimlerimiz itibarıyla, ürünün tek şarj ile normak kullanımda 3 günü rahatlıkla çıkarabileceğini söyleyebiliriz. Yoğun kullanımda da tek şarj ile 2 güne erişmek mümkün.

Tecno Pova’yı internette biraz araştırdığımızda, henüz yerli sitelerde pek bulunmuyor. Bazı yerli sitelerde 3 bin, bazılarında da 3500 TL fiyat belirlenmiş, ancak bazı sitelerde stok olmadığı da belirtilmiş. Sanırız ilerleyen günlerde daha fazla yerde satışta olacaktır.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Huawei P Smart 2021 akıllı telefon incelemesi