Tayvan, Rusya ve Belarus’a çip ihracatını yasakladı

r1

Tayvan, Rusya ve Beyaz Rusya’ya tüm modern çip ihracatını yasakladı. Hükümet, kararı Ukrayna’nın Rus kuvvetleri tarafından devam eden işgali nedeniyle aldı.

Tayvan Ekonomik İşler Bakanlığı (MOEA), bu hafta başlarında Rusya ve Beyaz Rusya’ya ihracatı yasaklanacak tüm yüksek teknoloji ürünlerinin bir listesini paylaştı. Bakanlık ayrıca, Rusya’nın bu yaptırımları atlatmasına yardımcı olabileceğinden, bu yeni yüksek teknoloji ürünlerinin Belarus’tan da yasaklanacağını duyurdu.

çip ihracatı

 Dolayısıyla şimdi, bu iki bölgedeki şirketler artık mikroişlemciler ve hatta mikro devreler gibi belirli yarı iletken ürünleri satın alamayacaklar ve çip ihracatını tamamen yasaklanacak. Bu, 5 gigaflop veya daha yüksek bir performans hızına sahip olan, 25 MHz’den daha yüksek bir frekans oranına, 2,5 MB/sn veya daha yüksek bir veri aktarım hızına sahip harici bir ara bağlantıya, 144’ten fazla pime veya temel bir yayılıma sahip olan türü içeriyor. 0,4 nanosaniyeden daha düşük gecikme süresi. Daha basit bir ifadeyle, Rusya ve Beyaz Rusya, temelde artık Tayvan’da üretilen modern teknolojiyi tedarik edemiyor.

Modern yonga setlerinin yanı sıra Tayvan, bu ülkelere yonga üretimiyle ilgili ekipman da satmayacak. Başka bir deyişle, kendi çiplerini de üretmek için ekipman sağlayamıyorlar. Bu, gofret üretimi, tarayıcılar ve hatta taramalı elektron mikroskopları için hizalama ve pozlama ekipmanlarını içeriyor.

Google, Meet ve Duo’yu akıllı telefonlar için tek bir platformda birleştirecek