Final Fantasy XVI oyun fragmanı yayınlandı!

Final Fantasy XVI oyun fragmanı yayınlandı!

Final Fantasy XVI, 2023 yazında PlayStation 5’e çıkacak ve Square Enix merakla beklenen oyun için yeni bir fragman yayınladı. İşte tüm detaylar.

Oyunun ilk oynanış fragmanı, Eikons adlı devasa canavarları ve onların içinde yaşayan Dominant insanları sergiliyor. Fragman ayrıca orta çağdan ilham alan bir dünyada kaotik, sinematik savaş sahneleri sunuyor. Final Fantasy XVI, Eylül 2020’de resmen açıklandı ve geliştiriciler, gelecek yılın sonuna kadar bu konuda daha fazla bilgi verme sözü verdiler. Ancak Aralık 2021’de geliştirme ekibi, oyunun COVID-19 salgını nedeniyle programın yaklaşık altı ay gerisinde olduğunu duyurdu. Artık yarım yıl daha beklediğimize göre, oyun fragmanı sonunda geldi.

Final Fantasy XVI oyun fragmanı yayınlandı!

Final Fantasy XVI direktörü Hiroshi Takai, PlayStation blogunda yaptığı açıklamada, “En son fragmanımızda, birkaç yeni Eikons’u tanıttık ve aksiyon dolu savaş sistemimize ve oyunculara sağladığı özgürlüğe daha ayrıntılı bir bakış sağladık.” ifadelerini kullandı. “Geliştirme ilerlemesine gelince, oyunun baştan sona tamamen oynanabilir olduğunu duyurmaktan mutluluk duyuyorum; ancak, optimizasyondan yenilemeye kadar, son hamlemize doğru ilerlerken hala üstesinden gelmemiz gereken bir yığın zorluk var.” ifadeleri eklendi.

Görünüşe göre Square Enix, FFXVI geliştirme zaman çizelgesiyle geri döndü ve oyunu önümüzdeki yaz PS5’te yayınlamayı hedefliyor. Oyun sınırlı bir süre için PS5’e özel olacak şekilde ayarlandı. Söz konusu fragmanı aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Google, Meet ve Duo’yu akıllı telefonlar için tek bir platformda birleştirecek