Apple da Rusya ambargosuna katıldı, hem de ne katılmak!

Apple App Store uygulamaları ile ilgili yeni gelişme

Rusya, tüm dünyaya karşı verdiği savaşta günden güne yalnızlaşmaya devam ediyor. Karşı saflara son katılan isimse Apple oldu.

Apple da Rusya ambargosuna katıldı, hem de ne katılmak! Geçtiğimiz dönemlerde savaşlar ülkelerle ülkeler arasında yapılır, kazanan veya kaybeden net bir şekilde savaş meydanında belli olurdu. Ancak teknolojinin gelişmesi, dünyanın global bir köy haline gelmesiyle birlikte artık ülkeler ülkelerin yanında bir de çok uluslu şirketlere karşı mücadele verir hale geldi. Tıpkı Rusya-Ukrayna savaşında olduğu gibi.

Bilindiği gibi bugüne kadar onlarca ülkenin yanında yüzlerce büyük marka da Rusya’ya karşı yaptırım uygulayanlar listesine eklenmişti. Bu firmaların bazıları Rusya’daki iş yerlerini kapatarak, bazıları Rusya’dan yaptıkları ithalata son vererek bazıları ise Rusya’ya verdikleri hizmetleri sonlandırarak bu yaptırıma katılmışlardı. İşte yaptırıma katılan ülkeler listesine son eklenen isimse Apple oldu.

Apple, iOS ve macOS güncellemeleri ile güvenlik açığını düzeltiyor

Apple’da Rusya ambargosuna katıldı, hem de ne katılmak!

Aslında Apple’ın Rusya ambargosuna ilk katılımı, Ukrayna başbakan yardımcısı Mykhailo Fedorov’un Tim Cook’a yazdığı mektupla Apple’ın Rusya’daki satışlarını sonlandırmasını ve App Store ve iTunes’deki satın alımların da sonlandırılması talebine, Apple’ın Rusya’daki mağazalarını kapatmasıyla olmuştu.

Tüm dünya ikinci isteğin kabul edilmediğini düşünmeye başlamıştı ki, bugün gelen haber Apple’ın bu konuda ne kadar kararlı olduğunu gösterdi. Apple’dan yapılan açıklamaya göre bugünden itibaren Rusya’daki kullanıcılar artık App Store ve iTunes üzerinden herhangi bir alım işlemi gerçekleştiremeyecek.

Her ne kadar, bu karar Apple hediye kartları ile alım yapılabilmesinin önünü kapamasa da, bu alanda da Rusya’nın bir yaptırım uyguladığı ve ülkede Apple hediye kartlarının satışının yasaklandığı belirtiliyor.

Merkez Bankası dolar ve enflasyon tahminleri yok artık dedirtti