Google, Rusya Davasında Anlaşmaya Vardı

google 1

Google, neredeyse üç yıldır devam eden davada Rusya ile anlaşmaya vardı. Yandex ile yaşanan sorun yüzünden açılan davaya Android uygulamaları sebep olmuştu.

Yaklaşık 3 yıl önce Rusya’nın en büyük teknoloji şirketlerinden Yandex, Amerikan teknoloji devi Google’a dava açtı. Bu davanın sebebi, ABD’li internet devinin Android telefonlarda bazı uygulamaların kurulu olmasını istemesiydi. Yandex bu durumu itiraz etti ve Android’de yüklü gelen bu uygulamaların adil rekabet yasalarına ters olduğunu savundu.

O günden bu yana Google ile Yandex arasındaki bu dava pek gündeme gelmedi. Ancak görünen o ki iki taraf kendi arasında sorunu çözmeyi başarmış. Yandex’in davasına destek çıkan Rusya ile anlaşan internet devi, bu davayı mahkeme dışında çözdü. İki taraf arasında anlaşmaya varıldı. Bu anlaşmaya göre Rusya’da Android telefonlar bazı uygulamalar yüklü şekilde satışa çıkmayacak. Ayrıca Rusya’ya özel olarak hazırlanan bir Android özelliği ile kullanıcılara hangi arama motorunu varsayılan arama motoru yapmak istedikleri sorulacak. Bu anlaşmaya bakılırsa Yandex istediğini almış diyebiliriz.

Facebook’tan Canlı Yayın Açıp Cinayet İşledi