Google, Meet ve Duo’yu akıllı telefonlar için tek bir platformda birleştirecek

gg4

Google, görüntülü arama uygulamalarından ikisini etkileyen yeni bir değişikliği duyurdu. Şirket, akıllı telefonlardaki Meet ve Duo uygulamalarını Meet olarak adlandırılacak tek bir platformda birleştirmeyi planlıyor.

Arama Motoru devi Google, iki mobil uygulamayı hem iOS hem de Android’de kullanılacak tek bir video akış platformuna dönüştüreceğini söyledi. Farkında olmayanlar için, Google’ın Meet’i, tek bir görüntülü sohbet lobisinde 250 kişiye kadar olabilen bir video akışı uygulamasıdır. Öte yandan Duo, profesyonel bir sanal toplantı yerine daha çok kişisel kullanım için oluşturulmuş ücretsiz bir görüntülü sohbet uygulamasıdır.

Google

Duo ve Meet’i birleştirdikten sonra marka, gelecekte yalnızca Meet uygulamasını bırakarak Duo uygulamasını da tamamen kaldıracak. Google Workspace başkanı Javier Soltero, “Gerçekten önemli olan, insanların hangi aracı, hangi amaçla, hangi durumda kullanacakları konusunda nasıl bir seçim yaptıklarını anlamaktır” dedi. Her iki uygulama da video akışına dayanıyordu ve hatta oldukça benzer bir yapıya sahipti, ancak biri bire bir etkileşimleri barındıracak şekilde inşa edilmişken, diğeri daha fazla sayıda üye için inşa edildi.

Başka bir deyişle, iki uygulamayı entegre etmek Google için mantıklı. Ancak Duo, birini bir bağlantıya katılmaya davet etmek yerine birini arayabilme avantajına sahipti. Duo’nun mobil uygulaması artık varsayılan olacak ve Duo uygulamasının adı bu yıl içinde Meet olarak değiştirilecek. Şu anda yayında olan Meet sürümü artık Meet Orijinal olarak adlandırılacak.