Tarihin en büyük konsolu PS5 olacak!

PS5 Türkiye fiyatı

Sony’nin yeni nesil oyun konsolu PS5, boyutları ile tarihin görüp görebileceği en büyük ve en devasal konsolu olacak. İşte PS5’in boyutları!

Yeni nesil oyun konsolları için artık geri sayım başladı. Kasım ayında standart sürümü 499 dolar ve dijital sürümü 399 dolardan satışa sunulacak olan PS5 için bugün ilginç bir haber geldi. PlayStation 5, boyutları ile tarihin en büyük konsolu olacak. Bu konsol o kadar büyük olacak ki neredeyse 55 inç TV’nin yarı boyutunda olacak.

Sızdırılan bilgilere göre; PlayStation 5’in boyu yaklaşık 50 cm uzunluğunda olacak. Eni yani genişliği ise 30 cm olacak olan konsol, görünüşe göre TV ünitelerinde oldukça fazla alanı işgal edecek. Peki, bu konsol neden bu kadar büyük olacak?

Xbox Series X ön siparişleri için ek tedbirler alındı

Bildiğiniz gibi yeni nesil ile birlikte işlemci sürecinde 7nm’ye geçildi. Oldukça küçük yapıda işlemcilerin üretilmesine izin veren 7nm süreci maalesef ki PlayStation 5’e yaramamış gibi görünüyor. Sony cephesi, yeni nesilde ısınma sorunu yaşamamak için PlayStation 5’in kasasını oldukça geniş tutacak. Bu sayede konsol daha rahat nefes alabilecek.

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Türkiye pazarında kurlar ve vergilerden dolayı 7.500 TL bandında satışa sunulacak olan PlayStation 5, oyun fiyatları ile de cep yakacak. Yerelleştirme yapılmaz ise ki yapılmayacak gibi görünüyor, PlayStation 5 oyun fiyatları 800 TL’yi bulacak. Bu fiyatların dijital için geçerli olduğunu kutulu sürümlerin daha pahalı olacağını belirtelim.

PlayStation 5 teknik özellikleri

  • İşlemci: 8 çekirdekli 3.5 GHz hızında çalışan AMD Zen 2 mimarili işlemci
  • GPU:  Özelleştirilmiş RDNA 2 mimarisi üzerine kurulu 10,28 TFLOP gücünde 36 CUDA çekirdekli 2,23 GHz hızında çalışan ekran kartı
  • RAM: 16 GB GDDR6 RAM
  • RAM bant genişliği: 448 GB/sn
  • Dahili depolama birimi: 825 GB özelleştirilmiş SSD
  • Artırılabilir hafıza: NVMe SSD Slotu