PlayStation 5 ne kadar büyük olacak? İşte karşılaştırma!

PS5 dijital sürümü

Meraklar içerisinde beklenen PlayStation 5 boyutu hakkında yeni şeyler yazılıp çizilmeye devam ediyor. Peki, bu konsol ne kadar büyük?

Sony, geçtiğimiz ay merakla beklenen yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5 ile karşımıza çıkmıştı. Konsolu resmen gösteren Sony, bu nesil iki farklı sürüm ile çıkacağını açıklamıştı. Biri Blu-Ray sürümlü diğeri de sadece dijital olacak olan PS5 hakkında bu zamana kadar çok şey yazılıp çizilmişti. Bu söylenti ve tahminlerin büyük bir bölümü de konsolun boyutu hakkındaydı.

Devasal bir konsol olacağını söyleyenlerin yanı sıra PS5’in ortalama bir boyuta sahip olacağını da söylenler vardı. Ancak bugün gelen bilgiler ve karşılaştırmalar, konsolun oldukça büyük bir boyutta olacağını kanıtladı.

PS5 oyun fiyatları belli oldu! Zamlı fiyatlara hazır olun!

Blu-Ray ve USB sürücüleri baz alınarak yapılan karşılaştırmalara göre; PS5’in PS3’ün fat kasasından bile büyük olacağını söyleyebiliriz. Xbox Series X’ten kat ve kat daha büyük olacak olan PS5, muhtemelen bu büyüklüğünü havalandırma sorunlarına borçlu.

PlayStation 5

V Shape adı verilen bir soğutma sistemine sahip olacağını düşündüğümüz PS5’in soğutması için kanalların hesaplanması ve havanın dolaşımı derken konsolun boyutu bir hayli büyümüş diyebiliriz.playstation 5 ve xbox series x icin yeni boyut karsilastirmasi 1

LetsGoDigital’ın karşılaştırmasına bakacak olursak Xbox Series X ile PS5 arasında dağlar kadar boyut farkı olacak. Xbox Series X, PS5’in neredeyse yarı boyutunda olacak diyebiliriz. Bu karşılaştırmanın Xbox Series X’in paylaşılan detaylarına göre yapıldığını belirtelim.

playstation 5 ve xbox series x icin yeni boyut karsilastirmasi 2

Konsolun boyutu neden bu kadar olay konusu oldu çok ilginç. Sonuçta bu cihazlar alınıyor ve TV veya monitörün yanın konuluyor. Yer kaplama sorunu yok yani. Bakalım PS5 beklendiği gibi devasal boyutta mı gelecek yoksa daha küçük mü olacak?

Teknik özellikleri

  • İşlemci: 8 çekirdekli 3.5 GHz hızında çalışan AMD Zen 2 mimarili işlemci
  • Grafik birimi: Özelleştirilmiş RDNA 2 mimarisi üzerine kurulu 10.28 TFLOP gücünde 36 CUDA çekirdekli 2.23 GHz hızında çalışan grafik birimi
  • RAM: 16 GB GDDR6 RAM
  • RAM bant genişliği: 448 GB/sn
  • Dahili depolama birimi: 825 GB özelleştirilmiş SSD
  • Artırılabilir hafıza: NVMe SSD Slotu
  • Optik sürücü: 4K UHD Blu-ray sürücü
  • Geriye uyumluluk: Var