Avrupa’da Akıllı Telefon Pazarı Büyüyor

2024 akıllı telefonlar

Paylaşılan son veriler, Avrupa pazarındaki akıllı telefon satışlarında son çeyrekte ciddi artış yaşandığını gösteriyor.  Zirvede ise Samsung var.

Son birkaç yıl akıllı telefon pazarı için oldukça çalkantılı geçti. Bir yukarı bir aşağı giden satış grafiği bir türlü istikrara kavuşmadı. Ancak son dönemde yeniden bir yükseliş dönemine girmiş gibi görünüyoruz. Üstelik bu yükselişten neredeyse tüm pazarlar nasibini alıyor. Bu pazarlardan biri de Avrupa pazarı.

Pazar araştırma şirketi Counterpoint Research tarafından hazırlanan yeni rapor, Avrupa’da akıllı telefon pazarının büyüdüğünü gösteriyor. Son birkaç çeyrektir düşüş trendinde olan Avrupa pazarı, son çeyrekte ise önemli bir zıplama yaptı. Öyle ki 2024’ün ilk çeyreğinde bu bölgedeki satış rakamları, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 10 daha fazlaydı. Avrupa pazarının düşüş trendinden kurtulduğu gibi bir de böyle kayda değer bir artış yaşamış olması, gelecek için de umut verici.

Kredi kartı boyutunda akıllı telefonlar

Son çeyrekte Avrupa’da en çok telefon satan üç şirket Samsung, Apple ve Xiaomi oldu. İlk üç değişmemiş olsa da ilk üç arasındaki dengeler değişmiş gibi görünüyor. Çünkü Counterpoint Research tarafından paylaşılan veriler, Samsung’un rakiplerine karşı ciddi bir üstünlük kurduğunu gösteriyor. Galaxy 24 serisinin gördüğü yoğun ilgi sayesinde yıla hızlı bir başlangıç yapan Samsung, son aylarda ise Galaxy A serisine eklediği yeni modellerle satış rakamlarını yukarı çekti. Bu da şirketin Avrupa’daki pazar payını yüzde 7 arttırmasını sağladı. Aynı dönemde Apple ise yüzde 1 düşüş yaşadı.

Call Of Duty: Black Ops 6 Resmen Duyuruldu