T.C kimlik numarası kısıtlama özelliği dolandırıcılardan koruyacak

En çok kullanılan e-Devlet hizmetleri

T.C kimlik numarası kısıtlama özelliği ile birlikte dolandırıcılardan büyük oranda korunmak mümkün olacak. Özellikle son dönemlerde yaşanan bazı dolandırıcılık vakalarında kimlik sistemi kullanılıyor.

Bugüne kadar muhtemelen T.C kimlik numarası kısıtlama özelliği gibi bir uygulama duymadınız. Yeni açıklanan bir sistem ile birlikte dolandırıcılardan korunmak için kimlik numaranıza kısıtlamaya getirebilirsiniz. Burada her ne kadar kısıtlama olumsuz bir anlamda gibi görünse bile aslında sizi dolandırıcıların elinden kurtaracak.

Ortaya çıkan son detaylara göre e-devlet üzerinden birkaç dokunuşla kimlik numaralarına kısıtlama getirilecek. Elbette daha önceden de buna benzer işlemleri yapmak mümkündü. Fakat bürokratik işlemler insanları canından bezdiriyordu. İşte tam da bu nedenle yeni bir sistem geldi.

T.C kimlik numarası kısıtlama özelliği

Bu yeni özellik ile birlikte artık ticari işlemlerde ortak veya yetkili olmanız engellenecek. Bazıları hiç haberi olmadan çeşitli şirketlere genel müdür veya ortak olabiliyordu. Elbette bu kişilere yüklü miktarda borç çıkarıldı. Mağduriyet yaşayan vatandaşlar yıllarca mahkemeler ile uğraşmak zorunda kalıyordu.

T.C kimlik numarası kısıtlama

Yeni gelen sistem ile birlikte artık ticari işletmelerde ortak veya yetkili olmanız engelleniyor. Daha doğrusu T.C. kimlik üzerinden bunun yapılmasına müsaade edilmeyecek. Böylece kimliğinizi kaybettiğinizde zor durumda kalmayacaksınız. Uygulamayı kullanmak ise son derece kolay. Yapmanız gereken birkaç işlem sayesinde dolandırıcıların eline düşmekten kendinizi koruyabilirsiniz.

Apple, dijital kimlik kartlarının çıkışını 2022’ye erteledi

T.C kimlik kısıtlama özelliği için e-devlet sistemine giriş yapıp kurumlar menüsünden Ticaret Bakanlığı’na ulaşmanız gerekiyor. Hemen ardından kısıtlama işlemleri bölümünden yeni başvuru seçeneğine tıklayın. Bilgileri doldurup onaylamanız ile birlikte artık kimse kimlik numaranız üzerinden işlem yapamayacak.