Biyometrik Kimlik Doğrulama İle Kimlik Sahteciliğine Son

BioPos 3

Sağlık sektöründe adil hizmet dağıtımının önündeki en büyük engellerden biri olarak görülen “kimlik sahteciliği”  Sosyal Güvenlik Kurumu Biyometrik Kimlik Doğrulama Projesi ile son bulacak.

1 Eylül 2013 tarihinden itibaren tüm özel hastanelerde yürürlüğe giren uygulama sayesinde SGK bünyesinde sağlık hizmeti almak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları eskisinden çok daha güvenli, hızlı ve doğru hizmet alabilecekler.

Sosyal Güvenlik Kurumu denetiminde faaliyet gösteren tüm özel sağlık kuruluşlarının 1 Aralık 2013 tarihine kadar cihaz entegrasyonlarını ve testlerini tamamlamaları gerekiyor. Uygulamada kullanılacak olan SGK onaylı cihazlardan biri olan BioPOS aracılığıyla vatandaşlar, parmak damar izi analizi yöntemiyle kimlik doğrulamalarını gerçekleştirebilecekler.

BioPos_1

BioPOS ile parmak damar izi doğrulaması nedir?

BioPOS ile parmak damar izi doğrulaması, her insanda benzersiz bir yapıya sahip olan parmak damarı izinin özel bir algoritma ile şifrelenip, Türk teknoloji şirketi Proline tarafından geliştirilen BioPOS cihazı ile analiz edilmesine dayanıyor. Sistem uygulamaya geçtiğinde vatandaşlar sağlık kuruluşlarına yapacakları ilk müracaatta danışma bankolarında kurulacak olan BioPOS cihazlarına parmak damar izlerini kaydettirerek sisteme dahil olacaklar ve vatandaşların parmak damar izi bilgileri SGK merkezinde bulunan sunucularda kriptolu olarak saklanacak.

BioPOS cihazı, sağlık hizmeti almaya gelen vatandaşların parmak damar izleri ile T.C. kimlik numaralarını eşleştirecek ve hizmet almak isteyen vatandaşın kimliği onaylanıyor olacak. Böylelikle haksız hizmet alımının önüne geçilmiş olacak.

BioPos_4

Türk mühendislerinin geliştirdiği BioPOS cihazı hem mobil hem güvenli

Parmak damar izi doğrulamasının yapılabilmesini sağlayan BioPOS cihazı modern teknolojileriyle dikkat çekiyor. Dünya standartlarında çift katmanlı güvenlik teknolojisini barındıran cihaz, vatandaşların kimlik bilgilerinin harici bir kaynak tarafından ele geçirilme riskini düşük seviyeye indiriyor. Wi-Fi ve 3G ile mobil kullanımı destekleyen cihaz, fiziksel bir mekana bağlı olmadan da kullanılabiliyor.

BioPos_3

Tüm Türkiye’ye servis desteği, yeni T.C. Elektronik Kimlik Kartları ile entegrasyon

Proline’ın 81 ilde 7/24 çalışan hizmet ağı ve servis noktaları sayesinde SGK’ya bağlı tüm hastanelerde kullanılabilecek olan BioPOS cihazının bakımı ve servis desteği aksamayacak.

Cihaz; 3 yıl içerisinde tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının cebine girmesi planlanan yeni T.C. Elektronik Kimlik Kartları ile de entegrasyon sağlıyabilmek amacıyla tasarlandı. Kolay kullanıma son derece elverişli bir arayüze sahip olan cihaz, teknoloji altyapısı ve güçlü donanım özellikleri ile kayıt ve doğrulama işlemlerini son derece hızlı bir şekilde gerçekleştiriyor.

Türk Uzmanlardan 4 Hastalıklı Gen Tespiti


Yorumlar kapatıldı.