Stranger Things Obi-Wan Kenobi’yi gölgede bıraktı

Stranger Things

Aynı dönemde başlayan Stranger Things ve Obi-Wan Kenobi arasındaki rekabeti Netflix’in dizisi kazandı.

Bildiğiniz gibi kısa süre önce heyecanla beklenen iki dizi izleyici ile buluştu. Netflix sevilen dizisi Stranger Things’in 4. sezonunun ilk kısmını yayınlarken, Disney+ da Star Wars evreninde geçen Obi-Wan Kenobi dizisini izleyicilerin beğenisine sundu. Her iki dizi de izleyiciler tarafından ilgiyle karşılandı. Ancak görünüşe bakılırsa Stranger Things’in gördüğü ilgi Obi-Wan Kenobi’den çok daha fazla olmuş.

Netflix’in sevilen dizisi, dördüncü sezonuyla birlikte Netflix’in en çok izlenen İngilizce dizisi oldu. (Genelde bir numara hala Squid Game’e ait). Ancak dizinin başarısı bununla da sınırlı kalmadı. Çünkü dizi sadece Netflix’teki diğer dizileri değil Obi-Wan Kenobi’yi de gölgede bıraktı.

Obi-Wan Kenobi fragmanı heyecan uyandırdı

Üstelik dizinin sadece son sezonu değil, önceki üç sezonu da izleyicilerden büyük ilgi gördü. Geçtiğimiz hafta Netflix’te en çok izlenen dört içerik Stranger Things’in ilk dört sezonu oldu. Görünüşe bakılırsa diziye başlamakta geç kalan pek çok kişi de 4. sezonun gördüğü ilgiyle birlikte nihayet diziye başlamaya karar vermiş.

ABD’deki izleyicilerin toplam izleme süreleri hesaplandığında, Netflix’in sevilen dizisinin 4. sezonunun toplamda 5.1 milyar dakika izlendiği görülüyor. Obi-Wan Kenobi’nin toplam izlenme süresi ise 1 milyar dakika. Tabii Obi-Wan Kenobi’nin daha az bölümünün yayınlandığını hesaba katmak gerekiyor ama bölüm sayılarının ortalaması alındığında bile Obi-Wan Kenobi’nin açık ara geride kaldığı görülüyor.

Asus ROG Phone 6 Pro geliyor