Stranger Things Netflix’e ciddi başarı kazandırdı

Stranger Things Netflix'e ciddi başarı kazandırdı

Stranger Things Netflix’in en sevilen yapımları arasında yer alıyor. Ancak yayın akışı devi beklenmeyen bir başarı elde ettiklerini duyurdu. İşte detaylar.

Artık yayın akışı devleri arasında hiç olmadığı kadar ciddi bir rekabet söz konusu. Durum böyle olunca da farklı içerikler ve yapımlarla birbirlerine fark atmaya çalışıyorlar diyebiliriz. Stranger Things de Netflix için tam olarak böyle bir yapım. Squid Game ile ciddi başarılar elde eden platform parola paylaşımı sebebi ile sıkıntı çekmişti ancak şimdi bu durum biraz toparlanıyor. Nielsen, ABD’de 2022’nin en çok izlenen şovlarını paylaştı ve açık ara en çok izlenen dizi Stranger Things oldu. Özellikle dördüncü sezon, Netflix’in imza niteliğindeki şovunun 52 milyar görüntüleme dakikasına ulaşmasına yardımcı oldu.

Stranger Things

Netflix, tamamen olmasa da listelere hakim oldu. Genel olarak popüler olan 15 şovdan 10’undan ve en popüler 15 orijinalden 13’ü aynı yayın akışı devinden çıktı. Ancak, bazı rekabet durumları da söz konusu. Amazon Prime Video’nun ilk 15 orijinal arasına giren yalnızca iki içeriği vardı, The Boys ve The Rings of Power. Ancak Disney+ da rekabete çok hızlı girdi. Stranger Things tüm zamanların en yüksek seviyesini başaramadı. Bu onur hala  The Office’e ait. Platform farklı yapımları sayesinde kendisini topladı ve eski performansına dönmeye başladı desek yanlış olmayacaktır. Bu kapsamda yeni sezonlar da gelecek mi belli değil.

Retromobile 2023 ’de, “4”ün Göz Alıcı Gücünü Sergiliyor!