Steve Jobs’u yapay zeka ile canlandırıp podcaste konuk ettiler

Steve Jobs

Podcast.ai adlı bir platform, yapay zeka teknolojisinden faydalanarak, Steve Jobs’un bir podcaste konuk olduğu son derece gerçekçi bir kayıt hazırladı.

A.I., yani yapay zeka teknolojisi her geçen gün daha da gelişmiş bir hal alıyor. Bu teknolojiler geliştikçe, bu teknolojileri kullanarak ortaya çıkarılan işler de daha etkileyici bir hal alıyor. Bildiğiniz gibi deepfake gibi görüntü üzerinde oynayan yapay zeka teknolojileri sık sık hayretle izlediğimiz işler ortaya çıkarıyor. Ancak sadece görüntü değil ses üzerinde de inanılmaz işler ortaya koyan yapay zeka teknolojileri mevcut. İşte bu teknolojilerden faydalanan podcast.ai adlı platform, Steve Jobs’u hayata döndürerek bir podcast’e konuk etti.

Yaklaşık 20 dakikalık bu ses kaydında, podcast dünyasının en önemli ismi olan Joe Rogan, Steve Jobs’u konuk alıyor ve Jobs ile hayret verici derecede gerçekçi duran bir sohbet gerçekleştiriyor. Yapay zekanın geldiği noktayı gözler önüne seren bu kayda buradan ulaşabilirsiniz.

Joe Rogan’ın internet üzerinden erişilebilen saatlerce ses kaydı olduğu için özellikle Rogan’ın konuşması podcast.ai tarafından neredeyse birebir taklit edilmiş. Jobs’a ait ses kayıtları daha kısıtlı olduğu için Jobs’un konuştuğu kısımlarda bazı aksaklıklar ve ufak tefek ses sorunları fark ediliyor. Ama yine de ortaya koyulan iş, yapay zeka teknolojilerinin ne noktayı geldiğini göstermek açısından oldukça etkileyici. Bu teknolojinin ne gibi manipülasyonlar için kullanılabileceği düşünüldüğünde de biraz korkutucu aslında.

joe rogan jobs

podcast.ai adlı platform tarafından hazırlanan ve yayınlanan bu “sahte” podcast bölümü, Play.ht adını taşıyan bir yapay zeka yazılımı kullanılarak hazırlandı. Play.ht yazılı bir metni konuşmaya dönüştürebiliyor. Play.ht tarafından kısa süre önce yayınlanan Peregrine adlı yazılım ise bunu yaparken Steve Jobs ve Joe Rogan gibi gerçek kişilerin seslerini ve konuşma şekillerini son derece gerçekçi bir şekilde taklit edebiliyor. Nitekim yayınlanan podcastteki Joe Rogan’ı gerçek Rogan’dan ayırtmak neredeyse imkansız. Hatta konuğu yıllar önce vefat eden Steve Jobs olmasa bunu gerçek bir podcast bölümü olarak yayınlayıp herkesi inandırmak mümkün olabilir.

podcast.ai şimdi dinleyicilerden bu podcast kaydıyla ilgili görüşlerini kendileriyle paylaşmalarını istiyor. Bu feedback, podcast.ai’ın daha iyi sonuçlar almasına olanak sağlayacak. Bakalım podcast.ai gelecekte ne gibi işlerle karşımıza çıkacak.

Samsung Galaxy S23 daha büyük bataryayla geliyor