Steam 2023’te Oyun Rekoru Kırdı

Steam

Steam her yıl oyun sayısını daha da arttırmaya devam ediyor. Platform, 2023’te 14 binden fazla yeni oyunu kullanıcılarına sunarak yeni bir rekora imza attı.

Bugün artık oyun dünyasının değişilmez bir parçası haline gelmiş olan Steam, her geçen gün biraz daha büyüyor. Bir yandan kullanıcı sayısını hızla arttıran platform, bir yandan da oyun kütüphanesini genişletiyor. Son birkaç yıldır platforma eklenen yeni oyunların sayısı konusunda her yıl rekorunu daha da geliştiren Steam, 2023’ü de boş geçmedi. Geçtiğimiz yıl oyun sayısını daha da arttıran platform, 2023’te yeni bir rekora imza attı. Paylaşılan son verilere göre geçtiğimiz yıl platforma 14 bin 531 oyun eklenmiş. Bu da her gün ortalama kırk oyunun platforma eklendiği anlamına geliyor.

dredge

Steam sayesinde PC oyunculuğunun da hızla büyümesi, oyun geliştiricilerinin de bu alana yönelmesini sağladı. Bu yüzden 2024’te de bu tablonun değişmeyeceği düşünülüyor. Nitekim 2024’ün ilk gününde platforma 36 yeni oyunun eklenmiş olması da bunun habercisi. Görünen o ki bu yılda 10 binin üzerinde yeni oyun bu platformda oyunseverlerle buluşacak.

Elbette nicelik bazında yaşanan bu artış her zaman niteliğe yansımıyor. Ancak bu alanda projelere imza atan oyun geliştiricilerinin sayısı arttıkça ortaya dikkat çekici işlerin çıkma ihtimali de artıyor. Nitekim son birkaç yıldır olduğu gibi bu yıl da Steam bazı dikkat çekici keşiflerin önünü açtı. Düşük bütçelerine rağmen yaratıcı işler ortaya koyan oyun geliştiricileri, bu platformun kendilerine sağladığı imkanlar sayesinde geniş kitlelere ulaşmayı başardı. Bu da Dredge gibi, Cocoon gibi işlerin hak ettiği değeri görmesini sağladı.

Samsung Galaxy S24 Serisinin Yeni Görselleri Sızdırıldı