iPhone 15 Pro’larda iki farklı RAM seçeneği olabilir

123 25

iPhone 15 serisi bugün tanıtılacak. Ancak dedikodular son dakikaya kadar devam edecek görünüyor. Tanıtıma saatler kalmışken iPhone 15 Pro’lar hakkında ilginç bir iddia gündeme geldi.

Apple’a aşina kaynaklara dayandırılan iddiaya göre teknoloji devi iPhone 15 Pro‘larda, 6 ve 8 GB olmak üzere iki farklı RAM konfigürasyonu test etti. Kaynaklar 1 TB depolama alanına sahip yeni iPhone Pro’ların 8 GB RAM’le satışa çıkacağını ileri sürüyor. 128, 256 ve 512 GB’lık modellerde ise RAM miktarı 6 GB olacak. TrendForce tarafından yakın zamanda yayınlanan bir raporda da iPhone 15 Pro’larda 8 GB RAM’in olacağı belirtilmişti.

Diğer yandan Wedbush analisti Dan Ives’a göre iPhone 15 Pro‘lar, iPhone 14 Pro’lara göre 100 dolar daha pahalı olacak. Eğer bu durum doğru olursa, iPhone 15 Pro 1099 dolardan, Pro Max ise 1199 dolardan satışa sunulacak. Bu yılın başlarında Mark Gurman, Apple’ın hem standart iPhone 15’ler hem de Pro modellerinde fiyat artışına gideceğini söylemişti. Diğer bir analist Jeff Pu ise özellikle yeni Pro Max’in daha pahalı olabileceğini ifade etmişti. DigiTimes’tan Luke Lin de yeni iPhone’larla birlikte büyük fiyat artışının yaklaştığını ileri sürmüştü.

iphone 15 pro

iPhone 15 Pro’ların fiyatları artsa da standart modellerin ise iPhone 14 ve Plus’la aynı fiyatta olması bekleniyor. Bu sene çıkacak olan iPhone serisinde Dynamic Island standart olarak yer alacak. Diğer yandan yeni iPhone’larda ekran çerçevesi biraz daha incelirken, kasa da biraz daha kavisli olacak. Yeni telefonlarda 28 nm sürecine dayalı olarak üretilen OLED ekran sürücü çipi kullanılacak. Şu anda mevcut iPhone’larda kullanılan bu çip 40 nm üretim sürecine dayanıyor. Peki 28 nm ve 40 nm arasındaki fark nedir? 28 nm daha fazla güç verimi sağlayacak. Bu da iPhone 15 serisine daha uzun kullanım süresi olarak yansıyacak.

Overwatch 2, çeyrek milyon oyuncuyu banladı