iPhone 15 Pro’ların RAM miktarı belli oldu

123 2 scaled

Apple etkinliklerde iPhone’ların RAM detaylarından bahsetmez. Bu bilgi yapılan testlerde ve incelemelerde belli olur. Standart iPhone 15’ler ve iPhone 15 Pro’lar için de gelenek bozulmadı. Yeni iPhone Pro’larda kaç GB RAM olduğu Geekbench’te ortaya çıktı.

MySmartPrice’ın haberine göre Geekbench’te iPhone 15 Pro ve Pro Max tespit edildi. Sonuçlara bakarsak, iPhone 16.1 model numarasıyla listelenen iPhone 15 Pro, tek çekirdekten 2908, çoklu çekirdekten 7238 puan almayı başarmış. iPhone 16.2 model numaralı Pro Max ise tek çekirdekte 2846, çoklu çekirdekte 7024 puan almış. Her iki telefon 8 GB RAM sahip olarak listelenmiş durumda. Aylardır söylenen RAM dedikoduları da böylelikle doğru çıkmış oldu. Hızlıca karşılaştırma yapacak olursak iPhone 14 Pro ve Pro Max’te 6 GB RAM var.

iphone 15 pro

Yeni iPhone Pro’lara Apple A17 Pro işlemcisi güç veriyor. Türünün ilk örneği olarak 3 nm süreciyle üretilen A17, %10 daha hızlı CPU ve %20 daha hızlı GPU performansına sahip. Ayrıca yongada daha doğru otomatik düzeltme veya bir görüntüden nesneyi çıkartmak gibi makine öğrenimi işlevleri için 16 çekirdekli Neural Engine bulunuyor. Saniyede 35 trilyona kadar işlem yapabiliyor. Apple’ın açıklamasına göre A17’de yepyeni bir GPU yani grafik işlemcisi var. Şirket yeni GPU’nun Apple tarihindeki en büyük yeniden tasarım olduğunu vurguluyor.

iPhone 15 Pro’nun Türkiye’deki başlangıç fiyatı 64.999 TL. Pro Max’in başlangıç fiyatı 76.999 TL. Telefonlar ülkemizde 22 Eylül’den itibaren ön sipariş edilebilecek. 29 Eylül’de satışa çıkacaklar.

iPhone 15’ler gündemi meşgul ederken iPhone 17 hakkında bir rapor paylaşıldı. Çin’in sosyal medyası Weibo’da sanayi kaynaklarına dayandırılan rapor aslında önceki birkaç söylentiyi doğruluyor. Söylenenlere göre Apple uzun zamandır ekran altı Face ID’yi bazı teknik sorunlardan dolayı ertelemek zorunda kaldı. Kaynaklar bu sorunların ne olduğunu açıklamadı. Ancak bu teknolojinin en erken 2025’te çıkabileceğini ileri sürdüler.

Helldivers 2’nin çıkış tarihi belli oldu