Starfield’ın Beklenen Güncellemesi Ertelendi

123 26

Bethesda, Starfield güncellemesinin Steam Beta için biraz daha geç çıkacağını duyurdu.

Bethesda bir süredir Starfield‘in şimdiye kadar ki en kapsamlı güncellemesi üzerinde çalışıyor. Güncellemenin normalde 17 Ocak’ta Steam Beta’da yayınlanması, iki hafta sonra da tam sürümünün çıkması planlanıyordu. Fakat ünlü oyun stüdyosu güncellemenin Steam Beta çıkışını erteledi. Şirket yaptığı açıklamada, “Güncellemeyi Steam Beta’da yayınlamadan önce bir sorun keşfettik ve bunu çözmemiz gerekiyor. Yamayı bu hafta yayınlamayı hedefliyoruz ancak emin olduğumuzda kesin tarihi onaylayacağız. Sabrınız için teşekkür ederiz” dedi. Yaşanan erteleme güncellemenin final sürümü çıkış tarihini de etkileyebilir.

Söz konusu güncelleme 100’den fazla sorunu düzeltiyor. Eye of the Storm hatası dahil olmak görevlerdeki birçok problemi ortadan kaldırıyor. Bununla birlikte iyileştirilmiş kaplamalar, gezegenlerin gölgelerindeki düzeltmeler (Başka uzay cisimleri de dahil) gibi çok sayıda grafiksel iyileştirme güncelleme içeriğinde bulunuyor. Bu kocaman yama oyunun genel olarak performansını da yükseltecek.

starfield

Her ne kadar gelecek güncelleme ve iyileştirmelerden söz etsek de Starfield’ın Steam’deki incelemeleri iç açıcı değil. Steam’de son zamanlarda yapılan 7540 incelemenin yalnızca %28’i olumlu. Geri kalanlar ise çoğunlukla olumsuz. Starfield’ın Steam’deki oyuncu sayısı da Skyrim ve Fallout 4’ün gerisinde kalıyor.

Diğer yandan oyuncular keşfedilen gezegenlerin ve sistemlerin oyunda listelenip, katalog haline getirilmesini istiyor. Bu özellik gezegenlere geri dönüş için oldukça önemli. Bazı oyuncular keşiflerinin yerini unutmamak için kağıda yazdıklarını söylüyor. Harita çizenler bile var. Oyundaki eksiklik kullanıcıları yıldızlar arası kartografa dönüştürdü bile diyebiliriz. Oyuncular keşfedilen gezegenler ve kaynakların kaydedilmesi, detaylı şekilde katalog halinde sunulmasına yönelik özellik istiyor. Bu durumu sosyal medya ve çeşitli yerlerde de dile getiriyorlar.

Titanyum Çerçeve İlk Olarak iPhone 14 Pro’larda Olabilirdi