Starfield, Baldur’s Gate 3’ü tahtından indirdi

Starfield

Yılın heyecanla beklenen oyunlarından Starfield, çıkışına günler kala Steam’de Baldur’s Gate 3’ü geçerek en çok satan oyunlarda zirveye oturdu.

Bu yıl oyun dünyası için oldukça verimli geçti. Hogwarts Legacy, Diablo 4 ve The Legend of Zelda: Tears of Kingdom gibi yüksek profilli oyunların çıkışına sahne olan 2023’e damga vuran son oyun ise Baldur’s Gate 3 oldu. Efsanevi RPG serisinin kısa süre önce çıkan en yeni oyunu hem oyunseverler hem de eleştirmenler tarafından beğeniyle karşılandı. Bu başarısını satış performansıyla da taçlandırdı. Satış rakamlarıyla tüm beklentilerin üzerine çıkan Baldur’s Gate 3, çıktığı günden beri en çok satan oyunlar listelerinin zirvesinde yer alıyordu. Ancak bu durum değişmek üzere. Çünkü yılın, hatta son yılların en heyecanla beklenen oyunlarından olan Starfield’ın çıkışı geldi çattı.

6 Eylül’de raflardaki yerini alacak olan Starfield, daha çıkmadan Baldur’s Gate 3’ü tahtından etti. Önsipariş aşamasında oyunseverlerden büyük ilgi gören bilim-kurgu oyunu, an itibarıyla Steam’de Baldur’s Gate 3’ü geçerek en çok satan oyun haline gelmiş durumda.

Baldur's Gate 3

Steam’de en çok satan oyunlarda Baldur’s Gate üçüncü sıraya gerilemiş durumda. Ancak ikinci sırada yer alan Counter-Strike: Global Offensive’in ücretsiz bir oyun olduğunu göz önüne aldığımızda Baldur’s Gate’in aslında defakto olarak ikinci sırada olduğunu söyleyebiliriz. Elden Ring ile muhteşem bir başarı yakalayan From Software’in yeni oyunu Armored Core 6 ise Steam’in çok satanlar listesine dördüncü sıradan giriş yapmış durumda.

Fallout ve Elder Scrolls gibi efsanevi serilerin arkasındaki stüdyo olan Bethesda’nın uzun yıllardır beklenen yeni oyunu Starfield, oyunseverlerin binlerce gezegenin yer aldığı bir açık dünyada uzay gemileriyle gezerek, farklı gezegenlerde birbirinden farklı maceralara atılmalarına olanak sağlıyor. Bugüne kadar geliştirilen en kapsamlı uzay simülasyonlarından biri olan oyun, özellikle açık dünyasının büyüklüğüyle çıtayı epey yukarı çekecek gibi duruyor.

Samsung Galaxy S23 FE hakkında yeni detaylar ortaya çıktı