Star Wars Force Awakens,Jurassic World’ü Katladı!

600x338xStar Wars The Force Awakens 1.jpg.pagespeed.ic .k uTsQSs v 1

Star Wars Force Awakens, 2015 yılının en çok gişe hasılatı elde eden filmi Jurassic World’ü, dünyanın en yoğun nüfuslu ülkesi Çin Halk Cumhuriyetinde, açılış gününde ikiye katladı.

Yapımcı firma Disney’in açıklamasına göre Star Wars Force Awakens, Çin Halk Cumhuriyeti’nde açılış gününde 39 milyon dolar gişe hasılatı elde etti. Önceki rekor, 19 milyon dolarla 2015 yılının en popüler sinema yapımı Jurassic World’e aitti.

Star Wars Force Awakens’in rekoru bununla da sınırlı kalmadı. Beyaz perde mucizesi, “Tarihin Cumartesi gecesi en çok gişe hasılatı elde eden yapımı” unvanını da elde etti.

star wars force awakens empire cover slice

Ünlü internet sitesi Deadline, Disney’in filmin reklamını çok son derece ilginç bir şekilde yaptığını vurgulayarak, şu bilgileri kamuoyu ile paylaştı:

“Disney, dahice bir promosyon kampanyası yürütüyor. Amerikalı yapımcı Şangay International Film organizasyonunda altı tanıtımı aynı anda yayınladı. İlk fragmanının gösteriminin ardından 500 Stormtrooper görünümlü kişi Çin Seddi’ne yürüdü. Çin’in geç süper yıldızı Lu Han, filmin “elçilik” görevini üstlendi. Sangay Disney Resort’un 2016’da faaliyete geçeceği açıklandı. Tüm bunlara ek olarak Çin’in yerel yıldızları Jiang Wen ve Donnie Yen’in Star Wars: Roque One’da rol alacağı duyuruldu.”

Star Wars Force Awakens’in çoğu eleştirmence yüksek puanlarla ödüllendirilmesi, bu başarının ortaya çıkmasındaki diğer etken olarak görülüyor.

Bilim kurgu mucizesi gözünü şimdi Avatar’ın dünya çapındaki 3 milyar dolarlık gişe hasılatına dikti. Yapımın, Avatar’ı tahtından edip edemeyeceğini ise zaman gösterecek.