Xbox One 18 Milyona ulaştı!

Xbox One 18 Milyona ulaştı

Xbox One 18 Milyon Satış Rakamına ulaştı.

Sony cephesinden yapılan son açıklamalarda PlayStation 4’ün satış rakamlarına ilişkin bilgiler de verildi. 2013’te satışa sunulan PlayStation 4’ün çıkışından günümüze 25 milyondan fazla Konsol sattığı ortaya çıktı.

PlayStation 4, en büyük sürprizi ise Ortadoğu’da gerçekleştirdi. Sony tarafından yayınlanan raporda, Ortadoğu’da 1 milyondan fazla PlayStation 4 sattığı ortaya çıktı.

Bir önceki nesilde aynı süreler içerisinde Ortadoğu’da PlayStation 3 satışları yok denilecek kadar azdı. Öyle görünüyor ki Sony’nin satış stratejisi Ortadoğu ülkelerini de konsol pazarında önemli bir konuma yükseltmiş durumda.

2015 yılının Aralık ayını kapsayan 4. Çeyreklik Dilimde 4 milyon konsol satışı yapan Sony, 1.85 milyon konsol satışı yapan Xbox One’a ciddi bir fark atmış durumda.

Nintendo’nun hayal kırıklığı yaşatan konsolu Wii U ise 0.72 milyon gibi düşük bir rakamda kaldı. Bu dilimde Playstation 4’ün, Xbox One’a göre 2 kattan daha fazla bir satış yaptığını söyleyebiliriz.

Toplam satışlara bakıldığında da Playstation 4’ün çok ciddi bir üstünlük sağladığı ve yeni nesildeki “Lead Platform” olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Sondan başa doğru gidecek olursak Nintendo Wii U konsolunun 10.74 Milyon sattığını görüyoruz. Microsoft’un Xbox One’ı ise 18 Milyonluk bir Satış rakamı elde ettiği söylendi.

Sony’nin bu defa yüzünü fazlasıyla güldüren konsolu Playstation 4’ün ise toplam satış rakamı 29.3 Milyona çıkmış durumda.

Sony, OLED’lere Karşı LCD’i Yeniden Keşfediyor!