Star Wars Episode 9 Yönetmeninden Garip İstek

Star Wars 7 Knights Ren Ewoks Killed

Star Wars Episode 9’un yönetmenliğini üstlenecek Colin Trevorrow, yapımcı Disney’e sunduğu garip talebi açıkladı.

Star Wars Episode 9’un yönetmeni Colin Trevorrow, yapımcı şirket Disney’den “bazı sahnelerin gerçekten uzayda çekilmesi” yönünde bir talepte bulunduğunu duyurdu. Colin Trevorrow, Disney’e “Bazı sahneler, uydular aracılığıyla çekilebilir ve iMAX teknolojisine harmanlanabilir mi” sorusunu sorduğunu, Sundance Film Festival’de verdiği röportajda ortaya döktü.

Colin Trevorrow, Interstellar filminin geliştirilme sürecinde Christopher Nolan’ın da benzer bir teknolojiden faydalandığını iddia etti.

Daisy Ridley ve John Boyega
Force Awakens’in Yıldızları Daisy Ridley ve John Boyega

Colin Trevorrow, “Disney’e bazı sahnelerin gerçek uzayda çekilip çekilemeyeceği yönünde sorular yönelttim. Hala cevap alamadım ve verilecek yanıtı merakla bekliyorum. Christopher(Nolan) ile yaptığım sohbette, kendisinin uydu görüntülerinden pek çok kez faydalandığını öğrendim. Bunu birkaç adım öteye taşımak istiyorum. Interstellar, pek çok açıdan sınırları bulanıklaştırdı.” ifadelerini kullandı.

 

1976’da doğan Amerikalı yönetmen, Home Base, Reality Show, Safety Not Guaranteed, The Book of Henry gibi filmlerle ismini duyursa da, en büyük başarısını dünya çapında 1.6 milyar dolar gişe hasılatı elde eden Jurassic Word ile yaşamıştı. Jurassic World, Force Awakens’den sonra, 2015 yılının en popüler filmi olmayı da başarmıştı.

Star Wars Episode 9, 2019 yılında gösterime girecek. Yapımın bütçesi 300 milyon dolar seviyesinde konumlanacak ve tarihin en pahalı filmleri arasında zirveye tırmanacak. Ne var ki, yeni üçlemenin ilk filminin bile şimdiden 2 milyar dolar gişe hasılatı sınırını geçtiğini düşünürsek, söz konusu yapım bütçesinin makul olduğunu söylememiz pekala mümkün.