Captain America Civil War’dan Muazzam Rekor!

captain america civil war 181827

Marvel’in son alametifarikası Captain America Civil War, inanılmaz bir başarıya daha imza atarak, son dönemlerin en çok izlenen filmi Star Wars: Force Awakens’in tahtına da göz dikti.

Batman V Superman: Dawn of Justice, bizce iyi bir film olmasına rağmen; mizah, oyuncu seçimi (aslında Lex Luthor’u canlandıran Jesse Eisenberg’e değil, onu Heath Ladger’ın Joker’ine benzetmeye çalışanlara kızıyoruz) ve kurgu gibi noktalarda Avengers I ve Captain America: Civil War’un gerisinde kaldı. Diğer bir olumsuzluk ise yönetmen Zack Snyder’ın, eleştirmenlerle kişisel ilişkilerinin zayıf olması. Eleştirmenlerin olumsuz görüşleri de, ilk haftasında 650 milyon dolar hasılat elde eden DC filminin, 900 milyon dolar barajında takılmasının nedenlerinden… Filmin, kapak yüzlerinden birinin Robert Downey Junior gibi, dünyanın en popüler oyuncusu olması ise, Marvel cephesi devasa bir artı. Ben Affleck harika bir performans gösterse de, Robert Downey kadar popüler değil.

captain america civil war 181827

Captain America Civil War ise bu alanlarda çok daha şanslı. Eleştirmenler, Nolan yapımlarını bir kenara bırakırsak, daima Marvel yapımlarını daha üstün görmüştür.

BoxOffice sitesinin verilerine göre, yapım 6 gün içinde 800 milyon dolar gişe hasılatı elde etti. Üstelik bu rakam, DC’deki rakibinin aksine, “inanılmaz başlangıç, hayal kırıklığı yaratan son” şeklinde işlemiyor. Sinema otoriteleri, filmi “Star Wars Force Awakens ile birlikte en istikrarlı gişe canavarı” olarak adlandırıyor. Elbette ilk günler çok daha sert esse de, yapım, şimdiye kadar hiçbir önemli düşüş emaresi göstermedi. Star Wars Force Awakens, 2.1 milyar dolar gişe hasılatı elde etmişti. Captain America Civil War da, ya bu rakıma çok yakın hasılat elde edecek, ya da onu geçecek. Her halükarda, tarihin, stüdyosuna en çok kar ettiren filmlerinden biri olacak.