Rogue One Bütçesini İkiye Katladı!

rogue one

Rogue One veya Rogue One: A Star Wars Story ismiyle dünya çapında gösterime giren Yıldız Savaşları serisinin birleştirici halkası, şimdiden kara geçmeyi başardı.

Geçtiğimiz hafta dünya çapında gösterime giren Rogue One: A Star Wars Story, özellikle eleştirmenlerden tam not aldı. Star Wars Empire Strikes Back ve hatta Revenge of The Sith’i bile geride bırakan aşırı karanlık atmosferi olumlu eleştirilerde en önemli nokta oldu. Elbette Yıldız Savaşları hayranları adeta ikiye bölünmüş durumda. Her ne kadar başarılı konu anlatımı, kurgusu ve usta işi oyunculukları olsa da; Yıldız Savaşları serisinin alameti-farikası olan aksiyon ve Jedi miti ortada yok. Bu satırları okuyacaklar için de, filmi izlemediler ise uyarıda bulunuyoruz, lütfen kendi riskinizi alın. Maalesef Darth Vader bile, filmin üç dakikasında teşrif ediyor. Gerçi söz konusu sahneler, hayranları coşturmak için yeterli olsa da, yine de doyma hissi vermiyor.

rogue one

Hangisi Doğru? Kararı Siz Verin!

Diğer müdavimler ise, yönetmen Gareth Edwards’ın harika bir iş çıkardığını ve Rogue One’ın, Force Awakens’tan başarılı olduğunu iddia ediyor. Bu kişilerin görüşlerin, ruhun yakalandığı yönünde. Kararı size bırakıyoruz.

Felicity Jones, Diego Luna, Ben Mendelsohn, Donnie Yen, Mads Mikkelsen, Alan Tudyk, Riz Ahmed, Jiang Wen ve Forest Whitaker’ın baş rollerini paylaştığı yapım, şimdiden 400 milyon dolar gişe hasılatı elde etti. Yani, 1 milyar dolara yakın gişe hasılatı elde etmesi sürpriz olmayacak. Ancak yapımın, Force Awakens kadar büyük bir gişe hasılatı elde etmesi imkansız gibi. Yani ortaya kaliteli, karlı, karanlık ama yeni üçleme kadar gişe başarısı elde edemeyecek, tek filmlik bir yapıt çıkmış. Daha da önemlisi, nihayet, yıllardır süren Ölüm Yıldızı ve zayıf noktası esprileri sona erebilir çünkü çok mantıklı bir açıklaması var.

Galaxy Note 7 Şakasının Perde Arkası!