Star Wars: The Last Jedi, 1 günde rekor kırarak tarihe geçti!

star2

Galakside bir yerlerde, mesela Dünya’da, milyonlarca kişi Star Wars adı verilen çılgınlığın birer üyesi olmuş durumda. Kimileri uzun süredir böyle, kimileri ise bu topluluğa yeni yeni dahil oluyor.

Yılın en çok beklenen filmlerinden olan Star Wars: The Last Jedi, geçtiğimiz günlerde ülkemiz de dahil birçok ülkede vizyona girdi ve deyim yerindeyse milyonlarca Yıldız Savaşçısını sinema salonlarına çekmeyi başardı.

The Hollywood Reporter’da yer verilen bilgilere göre film, gösterime girdiği gün Amerika’da 104.8 milyon dolarlık gişe hasılatı elde ederek “Tüm zamanlarda, 1 günde en çok hasılat elde eden ikinci film” unvanının sahibi oldu. Birinci sıradaki yapım ise, 2015 yılında vizyona giren ve ilk gününde 119 milyon dolarlık gelir elde eden Star Wars: The Force Awakens idi. Bu arada, The Last Jedi’nin ilk gününde diğer ülkeler toplamında 215 milyon dolarlık gelir elde ettiğini de ekleyelim.

Star Wars: The Last Jedi, 1 günde rekor kırarak tarihe geçti!

Rian Johnson tarafından yazılan ve yönetilen film, şu ana kadar Star Wars hayranlarını ikiye bölmüşe benziyor. Filmi çok beğenenler olduğu gibi yerden yere vuranlar, bazı soruların cevapları verilmediği için eleştirenler de var. Tabii sosyal medyada en çok üzerinde durulan konu ise, film oyuncularının da destek verdiği “No spoiler” kampanyası.

Tahminler, bu yeni filmin kısa sürede 1 milyar dolar hasılat sınırını geride bırakacağı yönünde. Ve tabii ki daha şimdiden bir sonraki Star Wars filmini beklemeye başlayanlar hiç az değil.

Kolay ara yüz ile telefon dilini yeniden yorumluyor