Star Wars filmi rafa kaldırıldı

Star Wars oyunu

Lucasfilm tarafından duyurulan ama bir türlü hayata geçirilemeyen yeni Star Wars filmi Rogue Squadron rafa kaldırıldı.

Sinema tarihinin en sevilen ve en başarılı serileri arasında yer alan Star Wars serisi, son dönemde televizyon tarafından oldukça iyi bir gidişat yakalamış durumda. Obi-Wan Kenobi dizisi beklentilerin altında kalmış olsa da The Mandalorian’ın yakaladığı başarı bunu gölgeleyecek kadar büyük. Öte yandan yakında izleyici ile buluşacak yeni Star Wars dizisi Andor’a gelen ilk yorumlar da oldukça olumlu.

Ancak sinema tarafına geldiğimizde karşımıza tam tersi bir tablo çıkıyor. Tam anlamıyla bir hayal kırıklığına dönüşen son üçlemenin ardından çok sayıda Star Wars filmi duyurulmuş olsa da şu ana kadar bunlardan hiçbiri hayata geçirilemedi. Üstelik yakın zamanda da bu durum değişmeyecek gibi duruyor. Çünkü ilk duyurulduğunda çekilme ihtimali en yüksek görünen Star Wars filmlerinden biri olan Rogue Squadron da aradan geçen iki yılın ardından sessiz sedasız rafa kaldırıldı.

rogue squadron

Hatırlayacak olursanız Rogue Squadron filmi ilk olarak 2020 yılında duyurulmuş. Wonder Woman filmlerinin yönetmeni olan Patty Jenkins’in yöneteceği filmin Direniş için mücadele veren genç pilotlara odaklanacağı açıklanmıştı. Hem işin içinde Patty Jenkins’in olması hem de Lucasfilm tarafından o dönemde yapılan açıklamalar, bu filmin kısa süre çekileceğini düşündürmüştü. Nitekim Lucasfilm de filmin 2023’te vizyona gireceğini duyurmuştu.

Ancak kısa süre sonra projeden sıkıntılı haberler gelmeye başladı. Lucasfilm, Patty Jenkins’in yoğun takvimi sebebiyle filmin ertelendiğini açıkladı. İçeriden gelen duyumlar ise Lucasfilm yönetimi ile Patty Jenkins’in kreatif konularda anlaşamadığını söylüyordu. Bu yüzden pek çok kişi projenin hayata geçirileceği konusunda umudunu kaybetti. Nitekim öyle de oldu. Disney bu hafta önümüzdeki yılların yayın takvimini açıkladı. 2025’e kadar olan dönemi kapsayan bu listede Rogue Squadron’un olmaması, daha önceki tahminleri doğruladı. Star Wars filmleri konusunda bir türlü dikiş tutturamayan Lucasfilm, bir film projesini daha sessiz sedasız rafa kaldırdı.

PS5’e özel çıkan Deathloop, Xbox’a geliyor