Bir Star Wars filmi daha iptal edildi

Star Wars

Lucasfilm, daha önce duyurduğu bir Star Wars filmini daha rafa kaldırdı. Bu kez J.D. Dillard’ın hazırladığı projenin fişi çekildi.

Sinema tarihinin en sevilen ve en başarılı serileri arasında yer alan Star Wars serisi, son dönemde televizyon tarafından oldukça iyi bir gidişat yakalamış durumda. Son yayınlanan Andor dizisi de hem izleyiciler hem de eleştirmenler tarafından beğeniyle karşılandı. Ancak sinema tarafına geldiğimizde karşımıza tam tersi bir tablo çıkıyor.

Tam anlamıyla bir hayal kırıklığına dönüşen son üçlemenin ardından çok sayıda Star Wars filmi duyurulmuş olsa da şu ana kadar bunlardan hiçbiri hayata geçirilemedi. Üstelik iptal edilen filmlere her gün bir yenisi daha ekleniyor. Daha eylül ayında Rogue Squadron filmini rafa kaldıran Lucasfilm, bu kez J.D. Dillard tarafından hazırlanacağı duyurulan projenin fişini çekti.

Star Wars Episode Viiiin ismi belli oldu88808 0

Hatırlarsanız Lucasfilm, 2020 yılında büyük bir etkinlik düzenlemiş, bu etkinlikte çok sayıda film projesi açıklamıştı. Bunlardan biri eylül ayında rafa kaldırılan Rogue Squadron’du. Bir diğeri ise J.D. Dillard tarafından hazırlanacak bir filmdi. Dillard’ın hazırlayacağı bu Star Wars filmi hakkında herhangi bir detay paylaşılmamıştı. O günden sonra da bu projeden pek ses seda çıkmadı. Bu sessizlik dün bozuldu. Dillard, hayata geçirmek için çok uğraştığı bu Star Wars filminin iptal edildiğini açıkladı. İptal kararının gerekçesini ise paylaşmadı. Dillarda daha önce Sleight ve Sweetheart adlı filmleri yöneterek Lucasfilm’in radarına girmeyi başarmıştı.

Dillard’ın projesinin iptal edilmesiyle birlikte iptal edilen Star Wars filmlerinin sayısı daha da arttı. Neyse ki Lucasfilm bir yandan da yeni projeler için çalışmalara başlamış durumda. Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde Damon Lindelof’un bu evrende geçen bir film hazırladığı ortaya çıkmıştı. Dillard’ın filminin iptal haberinin geldiği gün de Shawn Levy’nin yeni bir film hazırladığı ortaya çıktı. Stranger Things ve Real Steel gibi başarılı işlerin arkasındaki isim olan, şu sıralar Deadpool 3’ü yönetmeye hazırlanan Levy’nin Dillard’dan çok daha dikkat çekici bir isim olması, serinin hayranları için bir nebze teselli olabilir. Projeler gecikse de en azından daha dikkat çekici isimler resme dahil oluyor.

PS5’ten Xbox’a Final Fantasy 16 çalımı