Avowed İçin Gün Sayan Oyunseverlere Kötü Haber

Avowed

Fallout: New Vegas ve The Outer Worlds’ün arkasındaki stüdyo olan Obsidian Entertainment’ın merakla beklenen yeni RPG oyunu Avowed, 2025’e ertelendi.

Bu yıl oyunseverlerle buluşacak en dikkat çekici oyunlardan birinin de Avowed olması bekleniyordu. Star Wars Knights of the Old Republic II, Fallout: New Vegas ve The Outer Worlds gibi dikkat çekici yapımları oyun dünyasına kazandıran Obsidian Entertainment’ın hazırladığı oyunun, bu sonbaharda satışa sunulması bekleniyordu. Skyrim benzeri bir RPG olan bu oyunun yılın ikinci yarısına damga vuracak oyunlardan biri olacağı düşünülüyordu. Ancak Xbox sürpriz bir hamle yaparak bu oyunu erteleme kararı aldı. Bu karar henüz Xbox tarafından resmi olarak duyurulmamış olsa da oyun dünyasından güvenilir kaynaklar tarafından dile getiriliyor. Resmi açıklamanın da çok yakında gelmesi bekleniyor.

Normalde oyunların ertelenmesi genelde oyun hazır olmadığı için oluyor. Ancak Avowed için böyle bir durum söz konusu değil. Aksine oyunun çıkmaya şimdiden hazır olduğu söyleniyor. Xbox’ın oyunu ertelemesinin sebebi ise Game Pass takvimini gereksiz yere sıkıştırmak istememesi.

Avowed

Avowed’ın ertelenmesinin başlıca sebeplerden biri Stalker 2’nin gecikmesi. Stalker 2’nin çıkış tarihi kasım ayına alındığı için, o dönemde Xbox’ın Game Pass kullanıcılarına sunacağı dikkat çekici bir oyun olacak. Avowed’ı da aynı dönemde çıkararak iki oyunun çakışmasına sebep olmak istemeyen Xbox, bu yüzden yeni RPG oyununu 2025’e attı. Oyunun yeni çıkış tarihinin tam olarak ne olacağı henüz netlik kazanmış değil.

Amazon Prime Bu Ay 22 Oyunu Ücretsiz Verecek