Stack Overflow çalışanlarının %28’ini işten çıkardı

123 1

Stack Overflow geçtiğimiz sene büyük bir işe alım hamlesi yapmış ve çalışan sayısını iki katına çıkarmıştı. Şimdi ise 100’den fazla çalışanının işine son verdi.

Stack Overflow yazılımcıların birbirlerine yardım ettiği bir platform. Bir kod yazdınız ve çalışmadı diyelim. Stack Overflow’da paylaştığınızda çözüm bulabilirsiniz. Baş ucu kaynaklarından biri diyebiliriz. Fakat şirket kârlılığa doğru ilerlerken çalışanlarının %28’ini işten çıkardı. CEO Prashanth Chandrasekar yaptığı açıklamada şirketin pazar ve satış organizasyon grubu, destek ekipleri ve birkaç bölümde daha personel sayısını azalttığını söyledi.

Stack Overflow

Şirket 2022’de işe alımlar gerçekleştirdi ve çalışan sayısını 500’den fazla kişiye yükseltti. Hatta Prashanth Chandrasekar geçen sene The Verge’e verdiği röportajda işe alımların yaklaşık %45’nin pazar ve satış organizasyon grubu için yapıldığını söylemişti. İşten çıkarma sebeplerinin tam detayları belli değil. Ancak işe alım hamlesi ChatGPT, Bard gibi yapay zeka araçlarının ortaya çıktığı ve popüler olduğu bir döneme denk geldi. Eleştirmenlere göre yapay zeka araçları yazılım geliştiricilere kodlama konusunda daha hızlı yardım ediyor ve bu durum Stack Overflow gibi yerlere olumsuz olarak yansıdı.

Geçtiğimiz yıl yapay zeka tarafından üretilen kodlama çözümleri Stack Overflow’da sorunlara neden oldu. Şirket 2022 Aralık ayında yapay zeka yardımıyla çözümler üreten ve bunları cevaplarda kullanan kişilere geçici yasak getirdi. Ancak söz konusu gelişme moderatörler arasında aylar süren ve Ağustos ayında sona eren greve neden oldu. Yasağın halen devam ettiğini de belirtelim. Bu arada platformdan yapılan açıklamada eğitim verileri için yapay zeka şirketlerinden ücret alınacağı duyuruldu.

Rapor: Apple’ın iPad gelirlerinde keskin düşüş olacak