Squid Game yarışması sert başladı

Squid Game kostümleri Cadılar Bayramı için yasaklandı

Netflix tarafından hazırlanan yeni yarışma programı Squid Game: The Challenge sert başladı. Daha çekimlerin ilk gününde doktor müdahalesi gerekti.

Netflix’in Güney Kore yapımı dizisi Squid Game, tüm dünyada milyonlarca izleyiciye ulaşarak adeta global bir fenomene dönüştü. Sevilen dizi, Netflix’in bugüne kadar en çok izlenen dizisi olurken, lisanslı ürünleri uzun süre yok sattı. Ayrıca lisansız ürünleri de her yerde karşımıza çıkar oldu. Dizinin gördüğü bu yoğun ilginin ardından Squid Game’i yeni bir franchise’a çevirmek isteyen Netflix, bu yolda sürpriz bir hamle yaptı ve diziden esinlenen bir yarışma programına yeşil ışık yaktı.

Squid Game: The Challenge adını taşıyan bu yarışma programı için seçmeler tamamlandı ve bu hafta çekimlere başlandı. Ancak çekimlerin başlamasıyla birlikte tartışma yaratan bir haber de gündeme taşındı. Çünkü korkulan oldu ve daha ilk günden yarışmanın setine sağlık ekibinin çağrılması gerekti. The Sun’ın haberine göre bir uçak hangarında dondurucu soğukta yapılan çekim sırasında bir yarışmacı fenalaştı ve tıbbı yardıma ihtiyaç duydu.

Squid Game

Yarışmanın daha ilk günden sete sağlık ekipleri çağıracak kadar sert başlamış olması, proje duyurulduğu günden beri gündeme getirilen kaygıları ve eleştirileri daha da alevlendirdi.

The Challenge’a dünyanın dört bir yanından 456 yarışmacı katılacak. Dizide olduğu gibi birbirinden farklı karakterleri bir araya getirecek olan yarışma programını kazanan kişi, yaklaşık 4.5 milyon dolarlık para ödülünün sahibi olacak. Dizide olduğu gibi burada da ödülü sadece bir kişi alabilecek. Bu yüzden yarışma son bir kazanan kalana kadar devam edecek.

ChatGPT’nin paralı versiyonu görüldü