Squid Game ve Parasite bestecisi başarısının sırrını açıkladı!

Netflix Squid Game'in Ekmeğini Yemeye Devam Ediyor

Squid Game ve Parasite geçtiğimiz yıllara damgasını vuran Kore yapımları arasında yer alıyor. Yapımların aynı zamanda bestecisi de fazlasıyla ödül aldı. İşte tüm detaylar.

Tüyler ürpertici Kore gerilim filmi Squid Game’i veya kara komedi Parasite’i izlemiş olabilirsiniz. Peki bu filmlerdeki müziklerin aynı adam tarafından bestelendiğini biliyor muydunuz? Büyük bir para ödülü kazanmak için çocuk oyunları oynayan bir grup borç batağındaki yarışmacıyı konu alan ünlü Kore dizisi, tüyler ürpertici müziği olmadan işe yaramazdı. Dizide korku sahnelerinin üzerine basit, çocuksu melodiler serpiştirilmişti. Yarışmacılar ekranda katledilirken Fly Me to the Moon’un yumuşak, çekici bir yorumu karşımıza çıkmıştı.

Squid Game ve Parasite bestecisi başarısının sırrını açıkladı! Game

Parasite’in müzikleri, sınıf ve kapitalizm üzerine keskin bir hiciv ortaya çıkarken, duygusal ve gergin, sade piyano parçaları içeriyor. Nakit sıkıntısı çeken kahramanların varlıklı bir aileye sızmak için dramatik bir plan yaptığı sahne, yarı klasik, yarı Barok bir senfoni olan The Belt of Faith’te geçiyor. Bunlar ciddi anlamda farklı eserler. Ama ikisini de tek bir kişi yönetti. Güney Koreli besteci Jung Jae-il başarısının sırrını açıkladı.

2017’de gösterime giren genetik bir süper domuzu konu alan Kore filmi Okja’da Oscar ödüllü yönetmen Bong Joon-ho ile çalışmanın kariyerini yeni bir seviyeye yükselttiğini söylüyor. Besteciye göre sınırlarını zorlayan isimlerle çalışmak da gelişmesini sağlamış diyebiliriz.

İnsanların acıya neden dayanamadığı bilimsel olarak açıklandı