YouTube, İsrail-Hamas savaş içerikleri hakkında uyarıldı!

YouTube yeni özelliğini duyurdu

YouTube bünyesinde yer alan İsrail-Hamas savaş içerikleri hakkında uyarıldı. İşte tüm detaylar.

AB Komiseri Thierry Breton, çevrimiçi platformlara İsrail-Hamas savaşıyla ilgili ortalıkta dolaşan dezenformasyonla mücadele etme görevlerini hatırlatan uyarı mektupları gönderiyor. Breton, Alphabet CEO’su Sundar Pichai’ye hitaben, şirketin “AB Dijital Hizmetler Yasası kapsamında içerik denetimiyle ilgili kesin yükümlülüklerini” hatırlatan bir mektup yazdı. Breton özellikle YouTube’da yayınlanan İsrail-Hamas bağlantılı içerikler konusunda Alphabet’ten “çok dikkatli” olmasını istiyor.

YouTube, yeme bozukluklarını teşvik edebilecek videoları engelleyecek

Avrupa Komisyonu Pichai’ye çocukları ve gençleri “rehine alma ve diğer sansürlenmemiş videolardan oluşan şiddet içerikli içerikten” koruma yükümlülüğü bulunduğunu söyledi. Son olarak CEO’ya, şirketin “dezenformasyon ile mücadelelerinde aktif rol oynamaları gerektiğini” belirtti. AB komisyonu daha önce de Elon Musk ve Mark Zuckerberg’i de uyarmıştı. Video paylaşım platformları güvenilir haber kaynaklarını terör propagandasından ve tıklama tuzağı videoları gibi manipüle edilmiş içerikten yeterince ayırmakla yükümlü.

YouTube sözcüsü Ivy Choi, The Verge’e İsrail’deki saldırılar ve “İsrail ve Gazze’de devam eden çatışma” sonrasında hizmetin “onbinlerce zararlı videoyu kaldırdığını ve yüzlerce kanalı sonlandırdığını” söyledi. Platformun sistemlerinin “insanları yüksek kaliteli haber ve bilgilerle buluşturmaya devam ettiğini” ekledi. Ayrıca YouTube ekiplerinin “zararlı görüntüleri izlemek için 24 saat çalıştığını ve kısa videolar ve canlı yayınlar da dahil olmak üzere her türlü içerik için gerektiğinde hızlı bir şekilde harekete geçmek için tetikte olduğunu” söyledi.

İnsanların acıya neden dayanamadığı bilimsel olarak açıklandı