Squid Game 10 yıl boyunca reddedilmiş!

Squid Game 10 yıl boyunca reddedilmiş!

Netflix’in Squid Game dizisi, yayın devinin en çok izlenen listesinde ilk sırada yer alan ilk Kore yapımı dizisi. Yayınlandığı andan beri hit olan dizi aslında farklı kuruluşlar tarafından 10 yıldır reddedilmiş. İşte detaylar.

Dizinin, Netflix’in tüm zamanların en çok izlenen dizisi olarak Bridgerton ve Lupin’i geride bırakacağını düşünecek olursak yapımın 10 yıldır reddedildiğini hayal etmek zor. Ancak dizinin yazarı ve yönetmeni dünya çapında yakaladığı başarının ardından aslında 10 yıldır reddedildiğini açıkladı. Red sebeplerinden biri de dizinin konusunun televizyon dizisi olarak acımasız bir senaryo çizecek olması. Squid Game dünya çapında oldukça geniş bir izleyici kitlesine sahip olsa da, Wall Street Journal, dizinin yaratıcısı Hwang Dong-hyuk’un ilk olarak on yıl önce annesi ve büyükannesiyle birlikte yaşarken diziyi yazdığını duyurdu.

Squid Game 10 yıl boyunca reddedilmiş!

Dizi yazıldığı dönemde kimse tarafından ilgi görmemiş ve kabul edilmemiş. Dizinin yazarı da o dönemde hayatında zor bir dönemden geçiyormuş. Dizinin yaratıcısı Hwang dizüstü bilgisayarını 675 dolara satmakta zorlanmış ve maddi sıkıntıları diziyi yazmada önüne geçmeye başlamış.

Ancak iki yıl önce Netflix Squid Game için nihayet yeşil ışık yaktı. Squid Game 10 yıl önce kabul görmemişti ancak şimdi dünya çapında hit oldu. Dizinin yaratıcısı Hwang bu konuyla ilgili: “Dünya değişti. Dünyada gelinen bu noktada, hikaye on yıl öncesine kıyasla insanlar için artık gerçekçi bir konumda” ifadelerini kullandı. WSJ’ye göre Netflix, yalnızca 2021’de Kore içeriğine 500 milyon dolar tahsis ederek daha önce hiç olmadığı kadar Kore televizyonuna ve filmine yatırım yapıyor. Elbette bunların hepsi Squid Game kadar başarılı olmayacak, ancak Netflix Güney Kore’nin sunduğu her şeyi değerlendirmeye başladı.

WhatsApp’tan Telegram’a geçenlerin sayısı yok artık dedirtti