WhatsApp’tan Telegram’a geçenlerin sayısı yok artık dedirtti

WhatsApp'tan Telegram'a geçenlerin

WhatsApp’tan Telegram’a geçenlerin sayısında müthiş bir artış var. Büyük çöküntü gecesinde Facebook platformu birçok kişiyi Telegram uygulamasına kaptırdı. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Dünyanın en büyük anlık mesajlaşma uygulamaları arasında yer alan WhatsApp’tan Telegram’a geçenlerin sayısı haddinden fazla arttı. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz günlerde Facebook ciddi bir çöküntü yaşamıştı. Bu çöküntü ile birlikte Instagram ve WhatsApp kullanılamaz hale geldi.

Tüm bunlara ek olarak Facebook platformunun tamamen ulaşılamaz durumda olması işleri çığırından çıkardı. Birçok kişi platformun bilgisayar korsanları tarafından ele geçirildiğini ve başının büyük belada olduğunu söyledi. Hatta kimileri daha da ileriye giderek uygulamanın tamamen silindiğini ortaya attı.

WhatsApp’tan Telegram’a geçenlerin sayısı giderek yükseliyor

Telegram kurucusu Pavel Durov tarafından yapılan açıklamalara göre çöküntü gecesinde Telegram yaklaşık olarak 70 milyon civarında yeni kullanıcı kazandı. Böylece tarihi boyunca ilk defa bu uygulama böylesine ciddi bir gelişim elde etti.

WhatsApp'tan Telegram'a geçenlerin

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz aylarda WhatsApp yeni bir gizlilik anlaşması yayınlanmıştı. Güncelleme ile birlikte kullanıcılar Facebook ile tüm verilerini paylaşacaktı. WhatsApp kullanıcıları Facebook tarafından kendi verilerinin işlenmesini doğru bulmuyordu. İşte tam da bu nedenle duruma karşı çıktılar. WhatsApp’tan Telegram’a geçenlerin oranı her geçen gün artıyor.

WhatsApp iOS kullanıcıları yeni sürüm güncellemeleri alıyor: Eğlenceli yenilikler

Pavel Durov tarafından yapılan açıklamalarda Telegram uygulamasının kullanıcı verilerini ele geçirmediği söylendi. Ona göre WhatsApp bu tür sorunlar ile her karşılaştığında kendileri daha da büyüyecek. Şu anda Telegram indiren yaklaşık olarak 1 milyar kullanıcı var. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?