Spotify, YouTube’u yenmek istiyor!

Spotify başını belaya sokan podcast için yüklü bir miktar ödedi

Spotify dün, pazarlamacıların, reklamcıların ve podcast yayıncılarının gösterilerinin başarısını ölçen iki şirket olan Podsights ve Chartable’ı satın aldığını duyurdu. Şirket şimdi hedeflerini büyütüyor. İşte detaylar.

Açıkça söylemek gerekirse bu satın alımlar oldukça önemliydi. Eğer şu ana kadar yayıncılar Spotify podcast dünyasından uzak durduysa, muhtemelen etkileşime başlamak zorunda kalacaklar. Bu platformların her ikisi de, reklamverenlere avantajlar sağlayacak. Podcastlerinden aldıkları dönüşleri net olarak ölçebilecek bu platformlar şirketin podcast katılımlarının artmasını sağlayacaktır. Ancak Spotify’in hedefli bunlarla sınırlı kalmıyor. Şirket ses kalitesinde YouTube’u geçmeyi hedefliyor.

Spotify, YouTube'u yenmek istiyor!

Bu satın almalar Spotify’ı YouTube ile, özellikle YouTube’un analizleriyle daha iyi rekabet edecek şekilde ayarlandı. Spotify’in satın aldığı şirketler sayesinde gelişmiş analizler yapılabilecek. Bu analizler, bir video yükleyen kişinin, yaşı ve cinsiyeti de dahil olmak üzere videoyu kimin izlediği hakkında daha geniş veriler sunacak. Yayında tam olarak hangi anların en iyi şekilde tutulduğu gibi ayrıntılı bilgiler elde edilebilecek. YouTube, şu anda Spotify’ın birincil rakibi. Bunu Spotify’ın ürün önceliklerinde görebiliriz. Şirket, platformuna video podcast’ler yerleştirdi, YouTube podcast’lerini kurdu ve Anchor’ı başlattı. CEO Daniel Ek, şirketin misyonunun Spotify’da 50 milyon içerik oluşturucuya sahip olmak olduğunu söyledi. Bu amaca ulaşmak için, yalnızca para kazanmaları için alternatifler sunmak yerine kaliteye de odaklanılacak. YouTube’u geride bırakmak ne kadar mümkün olacak göreceğiz.

Amazon, Visa card ile olan ödeme problemlerini çözdü