Amazon, Visa card ile olan ödeme problemlerini çözdü

Amazon, dünya çapında Visa ödemelerini kabul edecek

Reuters’in bildirdiğine göre, Amazon ve Visa, dünya genelinde ödeme ücretleri konusunda süren anlaşmazlığı çözdü. İşte tüm detaylar.

Bir Amazon sözcüsü Reuters’e verdiği demeçte, “Son zamanlarda tüm Visa müşterilerinin kredi kartlarını mağazalarımızda kullanmaya devam etmelerine olanak tanıyan küresel bir anlaşmaya vardık” dedi.

Amazon, kredi kartı işlemleri için aldığı yüksek ücretleri gerekçe göstererek 19 Ocak’tan itibaren Birleşik Krallık’ta Visa kartları ile işlem yapılmasını bırakmakla tehdit etmişti. Bunun ardından hem Mastercard hem de Visa kart düzenleyicileri, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkmasından ardından Birleşik Krallık’ta ücretleri artırdı.

Amazon, dünya çapında Visa ödemelerini kabul edecek

Visa’nın ödeme pazarındaki hakimiyeti göz önüne alındığında, Amazon tedidini yerine getirmeyecek gibi görünüyordu. Beklenen de oldu ve kısa bir süre önce şirket, Visa kartları kabul etmeye devam edeceğini duyurdu.

Şirket “potansiyel bir çözüm üzerinde Visa ile yakın bir şekilde çalıştığını” söyledi. Amazon, Visa kartlarını başka hiçbir yerde yasaklamadı veya yasaklamakla tehdit etmedi.  Ancak Avustralya ve Singapur’da Visa kullanan müşteriler için ek bir işlem ücreti almaya başladı. Bu ücret de şimdi iptal edildi. Böylece Visa ile Amazon’un her şeyi arkalarında bıraktığını söyleyebiliriz.

Bir Visa sözcüsü yaptığı açıklamada, “Bu anlaşma, Visa’nın bugün tüm şirketin mağazalarında ve sitelerinde kabul edileceğinin göstergesidir” dedi. Şimdilik şirket Visa ile problemlerini geride bıraktığı görülüyor.

Meta, on yıllık bir davayı çözmek için 90 milyon dolar ödeyecek