Spotify sesli kitaplar için düğmeye bastı

Spotify, video podcast yayıncılığı başlatıyor

Spotify, ses tabanlı yeni bir özelliğe odaklandı: sesli kitaplar. Çevrimiçi müzik şirketi, çarşamba günü CEO Daniel Ek’in şirketin sesli kitap dünyasına yeni girişini açıkladığı ve bunu “büyük bir fırsat” olarak nitelendirdiği ikinci Yatırımcı Günü etkinliğini düzenledi.

Spotify sesli kitaplar için düğmeye bastı. Ek, Amazon‘a ve kayda değer tek rakibi olan sesli kitap platformu Audible’a atıfta bulunarak, diğer “uzaya hakim olan büyük oyuncu” ile rekabet etmek istediğini söyledi.

Spotify, saldırı planının çoğunu açıklamadı ancak yine de sunumda birkaç ayrıntıya yer verildi.

Spotify’ın Baş Ar-Ge Sorumlusu Gustav Söderström, sesli kitap özelliğinin bu yıl 400 milyon dinleyiciye sunulacağını söyledi, ancak özelliğin çıkışıyla ilgili belirli bir tarih vermedi.

Spotify sesli kitaplar

Bilmiyorsanız (ve kimse sizi suçlayamaz), Spotify’ın platformunda şu an zaten sesli kitaplar var, ancak bunları bulmak oldukça zor. Spotify arama çubuğuna “sesli kitaplar” yazabilir ve Yüzüklerin Efendisi için olduğu gibi birkaç sesli kitap çalma listesi bulabilirsiniz, ancak bunlar düzgün bir şekilde tanıtılmış durumda değil.

Spotify sesli kitaplar

Spotify sesli kitaplar için düğmeye bastı

Spotify’ın 2021’in sonlarında satın aldığı sesli kitap platformu Findaway’in sorumluluğu üstleneceğini biliyoruz. Fikir, Spotify’ın yeni özelliği oluşturmak için Findaway’in sesli kitabı “uzmanlık ve altyapısını” kullanması. Etkinlik sırasında Findaway Voices örnek olarak listelendi.  Bu sesli kitap okumak ve kaydetmek için yazarları seslendirme sanatçılarıyla birleştiren bir hizmet.  Ses kaydedildikten sonra, Findaway dağıtımını yönetiyor.

Spotify sesli kitaplar

Spotify daha fazla ayrıntı vermedi, ancak Spotify’ın sesli kitaplarının ana uygulamada podcast’ler gibi kendi bölümlerine sahip olacağını varsayabiliriz. Dinleyicilerin yeni hizmet için fazladan ödeme yapıp yapmayacakları veya Audible’da olduğu gibi kitapları ayrı olarak satın alıp alabilecekleri konusunda ise hiçbir bilgi yok.

Xiaomi Smart Band 7 global varyantı, resmi lansmandan önce dağıtıma çıkarıldı