Spotify sesli komut almaya hazırlanıyor

Spotify sesli komut

Siri veya Gogole Assistant’a sesli emir vermeye alışkınsanız, Spotify sesli komut sistemine de hazır olun. Ünlü müzik servisi, kullanıcılarından sesli komut almak üzere hazırlık yapıyor.

Spotify’dan sızan bilgilere göre, uygulamanın geliştiricileri “Hey Google” veya “Hey Siri” gibi bir anahtar sözle uygulamanın aktifleşmesi için hazırlık yapıyor. Buna göre kullanıcılar “Hey Spotify” gibi bir sesli komutla uygulamayı çalıştırıp istedikleri şarkının çalmasını sağlayabilecekler.

Spotify sesli komut ile kullanım kolaylığı sağlayacak

Bu yeni sistem, özellikle otomobil kullanırken Spotfy kullanımının daha pratik hale gelmesini sağlayacağı için Spotfy’ın istatistiklerine büyük bir etki yapacak.

Ancak bu yeni yöntemin çalışabilmesi için Spotify’ın telefon mikrofonuna sürekli erişim sağlaması gerekiyor. Mahremiyet konusunda endişeli kullanıcılar, Apple ve Google’ın mikrofana erişimine bile sıcak bakmezken, Spotify’ın da şimdi mikrofor erişimi isteyecek olması yeni bir tartışma yaratacak.

macOS için Facebook Messenger çıktı!

Elbette Spotify’ın sürekli dinlediği mikrofondan gelen verilerle, kullanıcılara özel reklam çalışması yapması bekleniyor. Yani günlü hayatında “tatil” kelimesini kullanan kullanıcıların karşısına tatil veya seyahat reklamları daha fazla çıkacak.

Spotify’ın ayrıca otomobil içinde müzik dinlemek üzere, Spotify’ı araç müzik sistemiyle daha fazla entegre edecek bir sistem hazırladığı biliniyordu. Hey Spotify girişiminin de bu otomobil hamlesinin bir parçası olarak hazırlandığı düşünülüyor. Geniş bir podcast hamlesi de yapan Spotify böylece dünyadaki her otomobil en fazla dinlenen servis olmayı umut ediyor.

Öte yandan, telefon ekranına dokunmak zorunda kalmadan, “şarkıyı geç, sesi kıs, önceki şarkıya dön, şu şarkıyı ara,” gibi komutlar vermek mümkün olacak. Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Spotif’a daha kolay komut vermek için, uygulamanın mikrofonunuzu 7/24 dinlemesini kabul eder misiniz?

Spotify sesli komut