İngiltere Apple için açık kapı bıraktı!

Apple RealityOS için ticari marka başvurusunda bulundu

Bu haftanın başlarında, Avrupalı milletvekilleri, kullanılmayan şarj cihazlarının neden olduğu önemli miktarda elektronik atık ve farklı cihazlar için farklı kablolara ihtiyaç duyan Android ve iPhone kullanıcılarının yaşadığı rahatsızlıktan bahsederek, çoğu tüketici elektroniği türünün bir USB Type-C bağlantı noktası içermesi gerektiğini bir kez daha yineledi.

İngiltere Apple için açık kapı bıraktı! Kurallar akıllı telefonları, tabletleri, e-okuyucuları, kulakiçi kulaklıkları, dijital kameraları, kulaklıkları ve mikrofonlu kulaklıkları, el tipi video oyun konsollarını ve taşınabilir hoparlörleri kapsarken, dizüstü bilgisayarların kuralların yürürlüğe girmesinden sonraki 40 ay içinde şarj kablolarını düzenlemeye uyarlanması gerekecek. Düzenleme kablosuz şarjları kapsamıyor, ancak bu daha sonraki bir tarihte düzenlemelere dahil edilebilir.

Apple RealityOS için ticari marka başvurusunda bulundu

AB, yeni düzenlemelerinin tüketicilere fayda sağlayacağını, onlara yılda 250 milyon euroya kadar tasarruf sağlayacağını ve 11.000 ton elektronik atığı önleyeceğini söylüyor.

Bununla birlikte, İngiltere’nin Brexit sonrası bir dünyada Brüksel’in bürokrasisinden arınmış olduğunu vurgulamak için bir fırsat kollayan Birleşik Krallık hükümeti, bu düzenlemeyi “şu anda düşünmediklerini” söyledi. Fakat bu durumun İngiliz tüketicileri etkilemesi mümkün.

Apple RealityOS için ticari marka başvurusunda bulundu

İngiltere Apple için açık kapı bıraktı!

AB çekilme anlaşmasının şartlarına göre, düzenlemeler Kuzey İrlanda için geçerli olacak. Bu arada üreticiler, yönetmeliklere uymak için ya tasarımlarını uyarlamak ya da Avrupa pazarı için özel modeller piyasaya sürmek zorunda kalacaklar. Her iki senaryoda da, bu cihazlar İngiliz raflarında stoklanabilir.

Apple, iOS 15.5'i yükseltmelerle kullanıma sunuyor

AB kurallarını eleştirenler, bunların yeniliği boğacağını savunuyor. Tescilli Lightning arayüzü nedeniyle politikadan orantısız şekilde etkilenecek olan Apple. Apple, tüketiciler eski Lightning şarj cihazlarını elden çıkardıkça büyük miktarda elektronik atığa yol açacağını savunarak herhangi bir düzenlemeye ısrarla karşı çıkıyordu.

Qualcomm, Apple’ın M2 çiplerini geçebileceğini düşünüyor