Spotify gerçek zamanlı şarkı sözleri özelliğini duyurdu

Spotify gerçek zamanlı şarkı sözleri özelliğini duyurdu

9to5Google’ın bir raporuna göre Spotify, Google Nest Hub’da gerçek zamanlı şarkı sözleri desteğini sessizce kullanıma sundu. İşte detaylar.

Halihazırda iOS, Android, oyun konsolları, masaüstü bilgisayarlar ve belirli akıllı TV’lerde kullanıma sunulan özellik, şarkıyla birlikte ilerleyen bir şarkı sözü akışı görürken Spotify platformunda müzik dinlemenizi sağlıyor. Şirket, özelliğin kullanıma sunulduğunu resmi olarak açıklamasa da, 9to5Google’dakiler de dahil olmak üzere bir dizi kullanıcı, Nest Hub cihazlarında gerçek zamanlı şarkı sözleri tespit ettiğini bildirdi. 9to5Google’ın belirttiği gibi, bir şarkı seçtiğinizde ekranın sağ alt köşesinde görünen şarkı sözü simgesine dokunarak özelliğe erişebilirsiniz. Spotify’ın özelliği ne zaman kullanıma sunduğu veya nerede kullanılabilir olduğu tam olarak belli değil. The Verge, yorum talebiyle Spotify’a ulaştı ancak hemen geri dönmedi.

Spotify gerçek zamanlı şarkı sözleri özelliğini duyurdu

Lansmanından sonra Spotify, gerçek zamanlı şarkı sözlerini yalnızca Güney Amerika, Orta Amerika ve Asya’da bulunan belirli ülkelerdeki kullanıcılara sundu. Bu özelliği geçen Kasım ayında küresel olarak genişleterek herkese karaoke söyleme veya yeni bir şarkının sözlerini öğrenme şansı verdi. Gerçek zamanlı şarkı sözleri müzik veri şirketi Musixmatch tarafından sağlansa da şirket, TechCrunch’ın o zamandan beri gerçek zamanlı şarkı sözleri lehine sonlandırıldığını bildirdiği “Şarkı Sözlerinin Arkasında” özelliği için Genius ile daha önce ortaklık kurmuştu. Amazon Echo Show ve Meta Portal, Amazon Music aracılığıyla albüm resmini ve gerçek zamanlı şarkı sözlerini görüntülemenizi sağlayan benzer bir karaoke dostu özelliğe sahip.

Aike T e-scooter, USB-C şarj bağlantı noktası ile piyasaya sürüldü