Spotify şarkı önerileri değişecek işte detaylar

Sesli kitap piyasası

Dünyanın en büyük çevrimiçi müzik platformlarından bir tanesi olarak bilinen Spotify, şarkı önerileri ile gündeme gelebilir. Hadi gelin detaylara hep beraber göz atalım.

Platformun en çok tercih edilme nedenleri arasında yer alan Spotify şarkı önerileri, biraz değişikliğe uğrayacak gibi görünüyor. Haftalık Keşif, Zaman Kapsülü ya da Hot Hits tarzındaki müzikler, bugüne kadar Spotify kullanıcılarını tatmin edebildi. Şirket tarafından kullanılan algoritmalar, sevdiğiniz parçaları görmenize yardım ediyor.

Alternatif rock sevdiğinizi ve Spotify üzerinden genellikle bu tarz parçaları izlediğinizi varsayalım. Bu durumda karşınıza genellikle rock müziğin bu tarzındaki parçaları çıkacaktır. Platformun değişiklik yaptığı alan da tam olarak bu oldu.

Spotift telif ücretlerini azaltmak istiyor

Spotify uygulamasında şarkılarının çalınmasını isteyenler belirli bir miktar telif ücreti alıyorlar. Şirket tarafından ödenen bu miktar, genellikle zarar oluşmasına neden oluyor. Firma, “zarar eden şirket” konumundan kurtulmak istediği için telif haklarından feragat etmek zorunda.

Spotify şarkı önerileri

 

Spotify telif hakları ile ilgili ödemesini azaltmak için yeni bir karar aldı. Buna göre; sanatçılar istedikleri parçanın öne çıkarılmasını isteyebilecek. Ancak bunun karşılığında da telif ücretlerinin bir kısmından vazgeçecek. Böylece kazan-kazan durumu ortaya çıkacak. En azından Spotify’nin şimdilik istediği bu.

Şarkıların öne çıkarılmasının aynı zamanda bir kurala uygun olması gerekiyor. Kullanıcılar tarafından beğenilmeyen veya çok fazla istenmeyen parçalar öne çıkanlar arasında yer alamayacak. Şirket kullanıcı memnuniyetini arka plana almayı göze alamaz.

Bugünlerde giderek artan çevrimiçi müzik platformları, Spotify’i zor durumda bırakıyor. Ayrıca sanatçıların telif hakları zarar edilmesine neden oluyor. Sizce şirket, bu tür hamlerle zarar etmekten kurtulabilecek mi?