Spotify otomatik şarkı ekleme özelliği aktif hale geliyor

şarkı sözleri

Spotify otomatik şarkı ekleme özelliği ile birlikte kullanıcılardan iyi bir puan alacak gibi görünüyor. Hadi gelin hem bu özelliğe hem de diğer detaylara birlikte bakalım.

Çevrimiçi müzik uygulamaları içerisinde önemli bir yere sahip olan Spotify otomatik şarkı ekleme özelliği ile kendisini geliştirdiğini kanıtlıyor. Bildiğiniz üzere YouTube Music ve Apple Music gibi birçok rakip var. Bu rakiplerinin önüne geçmek isteyen şirket bazı yeni özelliklere yer vermeye çalışıyor.

Yeni gelen özellik ile birlikte teorik olarak beğenme ihtimalinizin olduğu şarkılar çalma listesine otomatik bir şekilde dahil edilecek. Böylece çok daha keyifli bir çalma listesi ortaya çıkacak. En azından teoride böyle bir hedefi olduğunu söyleyebiliriz. Ancak gerçek hayata nasıl yansıyacağı henüz net olarak bilinmiyor.

Spotify otomatik şarkı ekleme özelliği merakla bekleniyor

Uygulamaya gelecek olan bu yeni özelliğin kullanımı ise oldukça kolay. Çalma listesinde ismin hemen altında geliştir düğmesi bulunuyor. Bu düğmeye basmanız ile birlikte özellik aktifleşecek. Yeni özellik eğer çalma listenize bir parça eklerse bu parlak yeşil ikonlarla gösterilecek.

Spotify otomatik şarkı ekleme

Şarkının hemen yanında yer alan + butonuna tıklamanız ile birlikte çalma listesine kalıcı olarak eklenecek. Böylece siz seçim yapmadan otomatik olarak çalma listeniz oluşturulacak. Elbette bunu geriye çevirmek mümkün. Eğer eklenen şarkılardan memnun kalmazsanız bu defa özelliği iptal edebilirsiniz.

Spotify, “Release Radar” playlistini sponsorluklara açıyor

Belçika, Brezilya, Bulgaristan, Avusturya, Estonya ve Türkiye gibi birçok ülkede premium kullanıcılar için bu özellik aktif hale getirildi. Eğer kullanıcılardan olumsuz tepkiler gelirse bu özellik tamamen iptal edilecek. Peki siz Spotify otomatik ekleme özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz?