Elon Musk şirketleriyle ilgili bir açıklama yaptı

Twitter, Elon Musk'a dava açmaya hazırlanıyor

Elon Musk, inatla “medeniyetin karşı karşıya olduğu en büyük tehlike” olduğunu iddia ettiği “nüfus azlığı krizi”yle mücadele misyonunun bir parçası olarak şirketlerinde çocuk bakımı yardımlarını artıracağını söyledi. İşte tüm detaylar.

Dünyanın en zengin adamı şu anda Tesla, SpaceX, Neuralink ve The Boring Company’yi yönetiyor. Aynı zamanda şirketin yönetim kurulunun hoşnutsuzluğuna rağmen, 44 milyar dolarlık satın alma işleminden vazgeçmeye çalışana kadar Twitter’ı yönetmek üzereydi. Elon Musk, “Mümkünse çocuklar buna değer” diyor. “Şirketlerimde çocuk bakımı yardımlarını önemli ölçüde artırmayı planlıyorum. Umarım diğer şirketler de aynı şeyi yapar.” ifadelerini kullandı.

Elon Musk şirketleriyle ilgili bir açıklama yaptı

Musk’ın açıklaması, aynı zamanda büyüyen bir aileye sahip olan Nick Cannon’ın bile üzerinde durduğu bir konu olan, birkaç çocuğa sahip olmanın mali sonuçlarını soran bir tweet’e yanıt olarak geldi. Musk, Musk Vakfı’nın da “doğrudan ailelere bağışta bulunacağını” ekliyor, ancak bunun tam olarak ne anlama geldiği belli değil. Musk, gelecek ay bu planlar hakkında daha fazla ayrıntı paylaşacağını söyledi. Insider tarafından belirtildiği gibi, Tesla şu anda 16 haftaya kadar ücretli aile izni sağlıyor ve doğurganlık hizmetleri için 40.000 dolara kadar çıkıyor. Neuralink için iş listeleri ebeveyn izni sunduğunu gösteriyor, ancak SpaceX ve The Boring Company’nin ne tür aile ile ilgili faydaların sunması gerektiği açık değil.

Musk, yakın geçmişte birkaç kez düşen bir doğum oranını gündeme getirdi ve Insider’dan gelen bir raporun Musk’ın geçen yıl en iyi Neuralink yöneticilerinden biri olan Shivon Zilis ile ikizleri olduğunu ortaya koymasının ardından konuyu bir kez daha yeniden gündeme getirdi. Musk, raporu doğrudan doğrulamasa da, iddiaların ortaya çıkmasından kısa bir süre sonra, “Nüfus azlığı krizine yardım etmek için elimden gelenin en iyisini yapıyorum” tweetini attı.

Aike T e-scooter, USB-C şarj bağlantı noktası ile piyasaya sürüldü