Spotify podcast hizmeti çöktü!

Spotify podcast hizmeti çöktü!

Podcast dinleyicileri, kullandıkları uygulama ne olursa olsun, Pazartesi gecesi ve Salı günü erken saatlerde Spotify podcast hizmetine erişemediklerini duyurdu. İşte detaylar.

Erişilemeyen podcast hizmetleri arasında The Joe Rogan Experience ve The Ringer ve Gimlet Media içerikleri de yer alıyordu. Böylesi bir hizmetin çökmesi ile ilgili en kötü durum ise sorunun oldukça basit olması. Spotify gibi bir şirket böylesi bir hata yapmamalıydı. Zira, sorun tamamen önlenebilir bir şeyden kaynaklanıyor. Sorunun sebebi süresi geçmiş bir güvenlik sertifikası.

Spotify podcast hizmeti çöktü!

Şirket sözcüsü Erin Styles The Verge’e verdiği demeçte, “Megafon, SSL sertifikamızla ilgili bir sorun nedeniyle bir platform kesintisi yaşadı” dedi. “Kesinti sırasında müşteriler Megafon CMS’ye erişemedi ve podcast dinleyicileri Megafon tarafından barındırılan yayıncılardan podcast bölümlerini indiremedi.”

Bir sunucu ile bir tarayıcı veya uygulama arasında güvenli bir bağlantı oluşturmak için geçerli bir SSL sertifikası gerekli. Görünüşe göre hizmetin podcast kısmında gerekli olan sertifika Pazartesi günü saat 20:00 ET civarında sona erdi. Bu sebeple hizmet bu sabah 06:00’dan hemen önce çevrimiçi olamadı. Sorunların tamamen çözülmesi birkaç saat daha sürdü.

Spotify bir süredir podcast sekmesi ile ilgili aktif olarak sorunlar yaşamaya devam ediyor. Şirket, geçen Aralık ayında radyo programlarını podcast’lere dönüştürebilen Whooshkaa’yı satın alarak hizmeti güçlendirdi. Ayrıca, bu yılın başlarında Chartable ve Podsights adlı iki reklam teknolojisi şirketi daha satın aldı.

Sertifika yenilemeyi ihmal etmek, bir teknoloji şirketi için kötü bir hamle. Dinleyiciler en sevdikleri programların bölümlerini bir gecede indiremese de, şimdi tekrar erişebilmeleri gerekiyor.

Razer Barracuda Pro, oyun kulaklıkları kendine hayran bıraktıracak