Spotify, iOS 13 sayesinde önemli bir özellik kazandı

iOS 13 Siri

Dünyanın en çok kullanılan akıllı telefonlarından olan iPhone modellerinde Spotify iOS 13 sayesinde yeni bir özellik kazanıyor. Gelecek olan bu özellik, uzun bir süredir iPhone kullanıcıları tarafından bekleniyordu.

Apple kullanıcıları için üst düzey bir güncelleme olan iOS 13 beraberinde çeşitli özellikler kazandı. Ancak bazı Apple kullanıcıları Spotify ile ilgili bekledikleri bir özelliği uzun bir süredir alamıyordu. Nihayet iOS 13 güncellemesinde Spotify ve Siri arasındaki bağlantı sağlandı.

Spotify iOS 13 sayesinde Apple cihazlarında kullanılabilecek

Spotify uygulamasının yer aldığı bütün Apple cihazlarında, bu güncellemeden yararlanma imkanı bulunuyor. Apple Watch üzerinde denendiğinde Siri “Üzgünüm, bu işlemi Apple Watch’ta gerçekleştiremiyorum” uyarısı veriyor.

siri spotify

Apple cihazı üzerinden “Hey Siri” diye çağrıda bulunduktan sonra, istediğiniz herhangi bir müziğin Spotify üzerinden açılmasını isteyebilirsiniz. Eğer Spotify uygulaması yüklü ise sistem bunu otomatik olarak algılar ve dilediğiniz müziği çalmaya başlar.

Elbette sistem tamamen kusursuz değil. Örneğin Siri’ye herhangi bir podcast söylediğinizde o bunu şarkı olarak algılayacaktır. Problem muhtemelen Apple tarafından gözden kaçırıldı. Ancak ilerleyen dönemlerde Apple bu problemi de giderecektir.

Peki sizce iOS 13 güncellemesine gelen bu yeni özellik, kullanıcıları tatmin edebilecek mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Spotify iki yeni çalma listesi oluşturdu