Spotify Siri entegrasyonu istiyor!

Spotify Siri

Spotify Siri ile çalışmak için Apple ile görüşmelere başladı. Siri entegrasyonu sayesinde Spotify’a elinizi sürmeden müzik çalabileceksiniz.

Çevrimiçi müzik servisleri savaşına Apple Music ile dahil olan Apple, özellikle iPhone’da rakibine ilk etapta büyük fark atmıştı. 3 aylık deneme süresi ve müzik kalitesindeki bariz farktan dolayı Spotify’dan Apple Music’e geçen kullanıcıların artmasından sonra, Spotify cephesinden itirazlar gelmeye başlamıştı. Spotify, Apple’ın iTunes üzerinden başlatılan üyelikten aldığı komisyonun çok olduğundan ve güncellemelerinin sekteye uğratıldığından şikayetçi olmuştu.

Yeni iPhone modellerinin ismi belli oldu!

Apple cephesi bu suçlamaları kabul etmemiş ve olay kapanmıştı. Spotify şimdi de Siri’ye gözünü dikmiş durumda. iPhone ve iPad’de bildiğiniz gibi “Hey Siri, Müzik Çal” dediğinizde Apple Music’te yer alan müzikler anında çalmaya başlıyor. Spotify, şimdi de bu özelliği kendi uygulamasında kullanmak istiyor.

Firmanın bu isteği yerine getirilirse; iPhone ve iPad kullanıcıları, “Hey Siri, Spotify üzerinden x çalma listemi çal” dediği zaman Spotify uygulaması o listeyi çalacak. Eller serbest modunda oldukça faydalı olacak olan bu özelliğin gelmemesi için hiç bir engel bulunmuyor.

Spotify Siri

Spotify, Siri’nin API’larını yasal olarak kullanarak bunu gerçekleştirebilir. Firma, bu özelliği iPhone ve iPad’in yanı sıra Apple’ın akıllı hoparlörü HomePod’da da kullanmak istiyor. Bakalım her iki firma arasındaki gerginlik bu tip entegrasyonlar ile sona erecek mi?