Elon Musk yapay zekaya sahip robotlar hakkında uyardı

Elon musk robot

Birçok büyük projede ismi geçen Elon Musk yapay zekaya sahip robotlar ile ilgili insanlığı defalarca uyardı. Bu seferki uyarısında ise daha çok Boston Dynamics şirketi üzerinden yüklendi. İşte fütüristik sayılabilecek haberimizin detayları.

İnsanlığı ilgilendiren önemli konularda çalışmalarıyla bilinen Elon Musk, çeşitli girişimlere sahip. Örneğin benzinli araçların hava kirliliğine neden olmasından dolayı Tesla şirketini kurdu. Elektrikli araçlar üreten Tesla şirketine ek olarak SpaceX gibi insanlığı Mars’a yerleştirmek isteyen bazı projelere imza attı. Muhtemelen onun ortaya attığı düşünceler distopik olmayacaktır.

Elon Musk yapay zekaya sahip robotlar hakkında neden tedirgin?

Boston Dynamics kuruluşu tarafından yayınlanan Atlas robot videoları, birçok kişide soru işaretleri yaratmıştı. Profesyonel bir jimnastikçiden çok daha akrobatik hareketler yapabilen bu robot, ileri düzey sayılabilecek bir mekanizmaya sahip.

yapay zeka musk

Elon Musk için işin problem olan tarafı ise bu robotların giderek daha da profesyonel hale gelmesi. Robotlar her seferinde daha da profesyonelleşiyor ve adeta bir ölüm makinesine dönüşebiliyor. Ona göre bu robotlar muhtemelen yakın bir zaman içerisinde o kadar hızlı hareket edecekler ki uçakları bile geçebilecekler.

Musk’a göre robotlar da; gıda, ilaçlar, uçaklar ve arabalar gibi çok sıkı kontrollerden geçmeli. Peki sizce Elon Musk bu tedirginliğinde haklı mı? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Elon Musk İstanbul trafiğine çözüm bulabilir mi?