Spotify CEO’sundan hata yaptıklarını belirten açıklama

Spotify CEO'sundan hata yaptıklarını belirten açıklama

Spotify bugün 2021 4. çeyrek kazançlarını bildirdi ve rakamlar geçen yıla kıyasla çok değişmemiş olsa da herkesin aklındaki konu Joe Rogan. Şirket tartışmalara yol açan podcast yayını ile ilgili hatalı olduklarını belirtti. İşte detaylar.

Spotify CEO’su Daniel Ek, hazırladığı sözlerine şirketin “önemli birkaç gününü” ele alarak başladı. Spotify’ın yanlış bilgilerle mücadele etmek için çalıştığını ve daha yapılacak çok iş olduğunu açıkladı. “Son birkaç hafta bize bir dizi öğrenme fırsatı sundu” dedi. Kazanç çağrısının Soru-Cevap bölümünde kendisine doğrudan The Joe Rogan Experience hakkında soru soruldu.

Spotify CEO'sundan hata yaptıklarını belirten açıklama

CEO, “Yaratıcı ifadeyi kullanıcılarımızın güvenliği ile dengelemeye çalışıyoruz” dedi. Şirketin içerik kurallarını bireysel içerik oluşturuculara uyacak şekilde esnetmediğini söyleyerek devam etti. “Joe’nun büyük bir izleyici kitlesi olsa da, bu politikalara da uyması gerekiyor.”
Spotify daha önce, JRE’nin tüm bölümlerini gözden geçirdiğini ve tartışmalı konuların, özellikle de COVID-19 aşıları ve tedavilerinin çeşitli tartışmalarına rağmen, hiçbirinin kaldırma kriterlerini karşılamadığını söyledi. Şirket, COVID-19’u tartışan herhangi bir podcast bölümüne bir “içerik danışmanlığı” ekleyeceğini duyurdu.  Gündemden düşmeyen uygulamada Neil Young da geçen hafta tüm müziklerini kaldırdı. Spotify, “pandeminin başlangıcından bu yana COVID-19 ile ilgili 20.000’den fazla podcast bölümünü” yayınladığını söyledi. Ancak şirket bundan sonra yayınlanacak bölümlerde artık çok daha fazla dikkatli davranacak gibi görünüyor.

MatePad Pro 12,6, Sound Joy ve WATCH FIT mini ile tanışın