18 yaş altında olup alkol satın alanlar şimdi yandı!

alkol

İngiltere’deki büyük süpermarket zincirleri, alkol satın alırken personelin kendi kendine ödeme sırasında beklemesini önlemek için otomatik bir yaş doğrulama sistemini test etmeye başladı.

18 yaş altında olup alkol satın alanlar şimdi yandı! Deneme için her müşterinin yaşını tahmin edebilen kameralar kullanılacak.

Asda, Co-op ve Morrisons gibi marketler sistemi bazı mağazalara kuruyor. Aynı teknoloji, Aldi’nin Londra’daki ödemesiz mağazasında zaten kullanılıyor.

Müşteriler izin verirse, kamera anonim yüzlerden oluşan bir veri tabanında eğitilmiş algoritmaları kullanarak yaşlarını tahmin edecek.

25 yaşından küçük olduklarına karar verirse, bir personele kimlik göstermeleri gerekecek.

Teknolojiyi sağlayan şirket Yoti’nin CEO’su Robin Tombs, “Kendi kendine kasada yaş onayı beklemek bazen alışveriş yapanlar için sinir bozucu oluyor” dedi.

18 yaş altında olup alkol satın alanlar şimdi yandı!

“Yaş doğrulama çözümlerimiz, Asda gibi perakendecilerin dünya çapındaki düzenleyicilerin gereksinimlerini karşılamalarına ve insanların gizliliğini korurken hızlı ve kullanışlı hizmetler için tüketici taleplerine ayak uydurmalarına yardımcı oluyor.’’ Ayrıca sistemin aldığı görüntüleri saklamayacağı ifade edildi.

Tesla süper bilgisayarı

Altı-60 yaşları arasındaki 125.000’den fazla yüz üzerinde test edilen algoritma, yaşlarının ortalama olarak 2,2- 16-20 yaşındakiler arasında 1,5 içinde olduğunu tahmin etti.

Asda’nın perakende inovasyon kıdemli direktörü Geri Hebberd, süpermarketin teknolojiyi test etmekten heyecan duyduğunu ve “müşterilerimizin ne düşündüğünü görmek için sabırsızlandığını” söyledi.

“Bazı müşterilerimizin zamanın ne kadar daraldığını biliyoruz, bu yüzden bizimle alışveriş yaptıklarında her zaman onlar için işleri daha hızlı ve kolay hale getirmek istiyoruz” diye ekledi.

iMac Pro’yu bekleyenlere kötü haber!