Spotify CEO’su Apple’ı hedef aldı

daniel ek spotify

Spotify CEO’su Daniel Ek, bir kez daha Apple’ı hedef aldı. Ek, Apple’ın adil rekabet kurallarını hiçe saydığını söyledi.

Amerikalı teknoloji devinin App Store’daki ücretlendirme politikasında değişikliğe gitmesi, şirketin tepki çekmesine sebep oldu. Son günlerde Meta’dan Twitter’a pek çok şirket Apple’ı eleştirdi. Amerikalı teknoloji devinin App Store stratejisini eleştiren bu şirketlerden biri de Spotify’dı. Hatırlarsanız şirket, bir açıklama yayınlayarak Apple’ın App Store alış verişlerinden yüzde 30 komisyon almasını eleştirmişti. Şirket tarafından yapılan açıklamanın ardından bu kez şirketin CEO’su Daniel Ek’ten Apple’ı hedef alan bir açıklama geldi.

Spotify CEO’su Daniel Ek, Apple’ın App Store’da kendi uygulamalarını kayırarak antitröst yasalarını çiğnediğini iddia etti. Ek, dünyanın dört bir yanından kullanıcı hakları savunucularından gelen bilgilerin, Apple’ın adil rekabet kurallarını hiçe saydığını gösterdiğini söyledi.

Spotify 11 orijinal podcast'ini daha iptal ediyor!

Ek, özellikle Apple Music ile Spotify arasındaki eşitsizliğe dikkat çekiyor. Spotify’daki harcamalardan yüzde 30 komisyon alan Apple’ın sıra kendi uygulamasına geldiğinde ise tam tersini yapıp uygulamayı ön plana çıkarmak için elinden geleni yaptığını söylüyor. Yıllardır devam eden bu haksızlığın önüne geçmek için dört yıl önce bir dava açtıklarını söyleyen Ek, bu davanın bir an önce sonuca bağlanması ve Apple’a karşı hızlı bir şekilde yaptırım uygulanması gerektiğini belirtiyor.

Ek, son dönemde başka şirketlerin CEO’larının da benzer açıklamalarda bulunduğunu hatırlatarak, Apple’ın adil rekabet kurallarını hiçe saymasının herkesi rahatsız ettiğini söylüyor. Bildiğiniz gibi Apple, adil rekabeti engellediği iddiasıyla Epic ile de kavga halinde. Görünen o ki bu şirketler ile Apple arasındaki gerginlik tırmanarak devam edecek.

Twitter reklam krizini atlattı